V novi sezoni bodo pripravili pet predstav. Foto:
V novi sezoni bodo pripravili pet predstav. Foto:
Med gostujočimi predstavami je tudi MGL-jev Zakonski apartma. Foto: Tone Stojko

Med domače premiere sezone sodijo dela Elvisa Bošnjaka (Skači z mano po teh oblakih), Draga Jančarja (Klementov padec), Dese Muck (Selma in Lojzka ali Vsi moški so prasci). Za otroke bodo pripravili predstavi Nine Kokelj (Španska princeska) in Maje Aduša Vidmar (Modro pišče).

Nekoliko pa se je spremenila tudi igralska zasedba gledališča, ki jo zdaj sestavljajo Boris Cavazza, Mojca Fatur, Gorazd Žilavec in Iva Babič. Ansambel pa sta zapustila Gašper Tič in Nataša Tič Ralijan.

Druga gledališča bodo predstavila ...
Med gostujočimi predstavami so predvideli štiri prve slovenske uprizoritve. Gre za ljubezensko burko Nikolaja Koljade Kokoš (v režiji Matjaža Latina in izvedbi Slovenskega narodnega gledališča iz Nove Gorice), melodramo Richarda Beana Zakonski apartma (Katja Pegan; Mestno gledališče ljubljansko), dramo Conorja McPhersona Jez (Mile Korun; SNG Drama Ljubljana) in črno komedijo Bernarda-Marie Koltesa Dvoboj med črncem in psi (Ivica Buljan; SNG Drama Ljubljana).

Mestno gledališče Ptuj bo v koprskem gledališču gostovalo s komedijo Art Yasmine Reza v režiji Nenni Delmestre, Lutkovno gledališče Ljubljana pa se bo predstavilo z Linhartovo komedijo Matiček se ženi, ki ga je režiral Vito Taufer.