Pet newyorških okrožij, pet četrtkov, pet Seinfeldovih stand-up nastopov. Foto: EPA
Pet newyorških okrožij, pet četrtkov, pet Seinfeldovih stand-up nastopov. Foto: EPA

Tisti, ki jim bo uspelo kupiti močno zaželene vstopnice, si bodo lahko stand-up nastop priljubljenega komika ogledali vsak četrtek med 4. oktobrom in 8. novembrom. Vsak teden bo nastopil v drugem gledališču v enem izmed petih newyorških okrožij (po vrsti si bodo sledili Manhattan, Bronx, Queens, Staten Island in Brooklyn).

Izbira termina ima poseben simbolni pomen: prav ob četrtkih so namreč na NBC-ju med letoma 1990 in 1998 predvajali nanizanko Seinfeld.

Seinfeld v Velikem jabolku celovečernega stand-up nastopa ni izvedel že od leta 1998, ko je kmalu po predvajanju zadnje epizode nanizanke Seinfeld razprodal gledališče Broadhurst na Broadwayu.

Vrnitev v ljubljeno domače mesto
"Rodil sem se v Brooklynu, v šolo hodil v Queensu in kot komik začel nastopati na Manhattnu. New York me je naučil, kako biti smešen. Navdušen sem, da bom nastopal v ljubljenem domačem mestu," je Seinfeld povedal v izjavi za javnost.

Vstopnice za pet nastopov v petih okrožjih, ki jih bo odprl Colin Quinn, so že na prodaj na spletu po cenah od okrog 100 evrov naprej - morda uporaben namig, če boste takrat slučajno v New Yorku.

Jerry Seinfeld je pred kratkim predstavil spletno nanizanko, v kateri svojo ljubezen do dobrih avtomobilov združuje s preživljanjem časa s svojimi najboljšimi prijatelji, ki so večinoma prav tako sami duhoviti ljudje. Žal je spletni ogled epizod mogoč le v ZDA.

Predstavo o tem, kaj približno pričakovati od Seinfeldovega stand-up nastopa, si lahko izoblikujete s pomočjo spodnjega videa: