Ustanovitev tako imenovanega Globe Young Players oživlja tradicijo otroških igralskih skupin iz časa Shakespearja. "Veliko iger v tistem obdobju je bilo napisano prav za dečke in želeli smo raziskati ta običaj,” je po poročanju BBC-ja razložil umetniški direktor gledališča Dominic Dromgoole.

Mladi igralci iz vseh družbenih slojev
Otroško gledališko skupino, ki jo bodo sestavljali od 12 do 16 let stari otroci, bodo zbrali poleti, vaje pa bodo potekale pozimi. Prva produkcija Globove nove mladinske sekcije bo igra The Malcontent angleškega dramatika in satirika Johna Marstona, katere premiero načrtujejo za april 2014. Igrali jo bodo v Sam Wanamaker Playhouse, rekonstrukciji gledališke dvorane iz jakobinskega obdobja, ki jo še končujejo.

V Globu iščejo igralce iz vseh družbenih razredov, saj je po Dromgoolovih besedah za revnejše otroke vedno težje dobiti igralsko izobrazbo. Dodal je, da so tudi v jakobinskem obdobju otroški igralci prihajali iz različnih slojev družbe, skupna pa jim je bila predvsem želja po igranju in igralski talent.