Po krstni izvedbi v Cankarjevem domu se 'gala večer' v prihodnjih mesecih seli še v Maribor, Portorož in Novo Gorico. Foto: DBUS
Po krstni izvedbi v Cankarjevem domu se 'gala večer' v prihodnjih mesecih seli še v Maribor, Portorož in Novo Gorico. Foto: DBUS

V Društvu baletnih umetnikov Slovenije so tudi letos pripravili štiri posebne večere; prvi bo na vrsti že nocoj ob 19.00, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.

Organizatorji obljubljajo, da bodo na Gala večeru novih baletnih koreografij na slovensko glasbo poslušalci "uživali strast in romantiko, navdušenje in sprostitev, lepoto in fantazijo v trenutkih, ki so jih oblikovali mladi ustvarjalci v umetniškem prepletu baletnih korakov z glasbo".

Večer bo potekal v dveh delih
V prvem bodo na vrsti koreografije Kolo sreče Tamare Polanc na skladbo Neže Žgur, Poletna serenada Andrewja Johna Stevensa na glasbo Benjamina Ipavca, Kalejdoskop Georgete Radasan na glasbo Tomaža Mariča, The Red Shoes Ingrid Radman na glasbo Blaža Remiča, Influence Lukasa Zuschlaga na glasbo Gregorja Zemljiča in Mateje Starič, Desir de veu Gregorja Guština na skladbo dua Silence in Upanje koreografinj in plesalk Mariše Nač in Matevža Česna na skladbo Slavka Osterca.

Koreografije za večer, ki bodo predstavljene v drugem delu, so pripravili še Siniša Bukinac in Dana Petretrič (Zgodba o njej), Isabelle Kralj (Čuj), Katarina Čegovnik (Solze prihodnosti), Kristina Aleksova (Med polena, pod kolena) in Kjara Starič (Duet za tri ljubezni).

Miniturneja
Po prvi predstavitvi v Cankarjevem domu bo Gala večer novih baletnih koreografij na slovensko glasbo na ogled še 13. decembra v Novi Gorici ter prihodnje leto 5. februarja v Portorožu in 29. aprila v Mariboru.