Za festivalske prireditve so na voljo brezplačne vstopnice. Foto: Cankarjev dom
Za festivalske prireditve so na voljo brezplačne vstopnice. Foto: Cankarjev dom

Z odprtjem razstave likovnih, fotografskih in videodel, prispelih na natečaj, se bo danes ob 16.30 v veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma (CD) začel festival sodobnih umetnosti mladih Transgeneracije 2012. Gledališki in plesni del festivala bo potekal do 20. aprila, razstavni in videodel pa vse 25. aprila.

Odprtju razstave bo ob 18.00 v Kosovelovi dvorani sledila predstava Sofoklejeve Antigone v produkciji Gimnazije Poljane, uro predtem pa bo v sklopu spremljevalnega programa v dvorani Duše Počkaj na ogled lani nagrajena predstava A + M, ki je nastala v produkciji Gimnazije Ravne na Koroškem, piše na spletni strani CD-ja.

V torek si bo ob 17.00 v Štihovi dvorani mogoče ogledati predstavo v produkciji Gimnazije Vič z naslovom Haiku. Dve uri pozneje pa bodo v dvorani Duše Počkaj uprizorili predstavo z naslovom Bojevnik, ki je nastala v produkciji Dijaškega doma Ivana Cankarja (DIC).

Dan pozneje bo ob 18.00 v dvorani Duše Počkaj na ogled predstava Pionirskega doma v režiji Bjanke Kršmanc z naslovom Perspektive, za katero je scenarij napisala gledališka skupina Lokal Patrionir. Uro pozneje pa si bo v Linhartovi dvorani mogoče ogledati predstavo Srednje vzgojiteljske šole in gimnazije Ljubljana z naslovom Avantgarda. Umetniško vodstvo te predstave sta prevzeli Mojca Dimec Bogdanovski in Sinja Ožbolt.

Dvorana Duše Počkaj bo v četrtek ob 17.30 gostila predstavo z naslovom Plesne miniature, ki jo pripravlja Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Štihova dvorana pa v petek ob 18.00 predstavo Sen kresne noči v izvedbi slušateljev Gledališke šole Prve gimnazija Maribor.

Festival bo v petek ob 19.00 v Kosovelovi dvorani sklenila Plešasta pevka, ki jo bodo uprizorili dijaki 2. gimnazije Maribor.