Ana iz serije I Died Loved (razstava v Brighton Media Centru iz leta 2010). Foto: Kino Šiška/Marta Lamovšek
Ana iz serije I Died Loved (razstava v Brighton Media Centru iz leta 2010). Foto: Kino Šiška/Marta Lamovšek

Privlači jo temna plat človeka, kar se kaže v njenih pretanjeno erotičnih, včasih tragičnih subjektih, ki vedno znova pritegnejo pogled. Kot pravi sama: "Muze so v mojem delu na nek način ujete, vseeno pa se situaciji zoperstavljajo s tiho milino in pogumnim srcem."

Na razstavi Gaze into the murkiness, ki jo bodo v petek ob 20.00 odprli v Kinu Šiška, bo prikazan umetničin osebni izbor multimedijskih portretov, ki so nastali med letoma 2010 in 2012. Marta že od leta 2009 živi in ustvarja v Londonu, med svoje najljubše naročnike pa prišteva tudi britansko modno ikono Vivienne Westwood.

Kot piše v predstavitvi na spletni strani Lamovškove, so njena dela objavili v več kot 40 mednarodnih publikacijah, soustvarila je več naslovnic knjig in glasbenih albumov. Razstavljala je po vsej Evropi. Med njenimi odmevnejšimi projekti je bilo snemanje lookbooka za kolekcije Vivienne Westwood Anglomania, ki je nastala v sodelovanju z znamko Lee Jeans.

Marta je pred kratkim posnela svoj prvi modni film White Swan, Black Lake, ki si ga lahko ogledate na tej povezavi. Prilagamo še videoportret Zadeta od lajfa - naslov je dobil po Martinem istoimenskem blogu.