Galerija P74 letos v Madridu predstavlja dela Polonce Lovšin, Uroša Potočnika in Tadeja Pogačarja. Foto: MSU
Galerija P74 letos v Madridu predstavlja dela Polonce Lovšin, Uroša Potočnika in Tadeja Pogačarja. Foto: MSU

V Berlinu delujoča galerija bo v Madridu predstavila v Rusiji rojenega umetnika, ki je Slovenijo leta 2005 zastopal na umetnostnem bienalu v Benetkah, ter madžarskega umetnika Attile Csörga.

Polonca Lovšin, Uroš Potočnik in Tadej Pogačar ustvarjajo predvsem s strategijo reciklaže, ready mada in naredi-sam, prek opazovanja vsakdana pa odpirajo teme ter odnose med družbenim sistemom in posameznikom.

Na 35. izdaji sejma ARCOmadrid bodo med 24. in 28. februarjem v glavnem programu predstavili ekskluzivno selekcijo 221 galerij iz 27 držav vsega sveta. Organizatorji so pripravili tudi bogat spremljevalni program, ki vključuje udeležbo uglednih gostov, zbiralcev, kustosov in direktorjev muzejev.

Za popularizacijo o slovenski umetniški produkciji
Galerija P74 z redno udeležbo na mednarodnih umetnostnih sejmih (udeležuje se jih od leta 2009) javnost obvešča o najzanimivejših trendih in hkrati popularizira kakovostno slovensko umetniško produkcijo. Ta mesec se je predstavila že na sejmu sodobne umetnosti Art Rotterdam, po Madridu pa bo obiskala še sejem umetnosti Basel VOLTA v Baslu in ViennaContemporary na Dunaju.

V preteklih letih jim je uspelo vključiti dela sodobnih slovenskih umetnikov v številne zasebne in mednarodne zbirke, med drugim zbirke newyorškega Muzeja sodobne umetnosti (MoMA) in Metropolitanskega muzeja, v zbirko pariškega Centra Pompidou ter v zbirko dunajske fundacije Erste.