Na razstavi bodo na ogled dela japonskega umetnika Ušia Šinohare. Tukaj njegova slika iz leta 1966, naslovljena Doll Festival. Foto: EPA
Na razstavi bodo na ogled dela japonskega umetnika Ušia Šinohare. Tukaj njegova slika iz leta 1966, naslovljena Doll Festival. Foto: EPA
Raimo Reinikainen
Razstavljena bodo tudi dela finskega umetnika Raima Reinikainena. Foto: EPA

Na ogled bo 160 del, ki so jih med letoma 1960 in 1970 ustvarili umetniki z vsega sveta, s čimer bo razstava ponudila širši vpogled v gibanje in segla prek najvidnejših predstavnikov.

Globalna zgodovina nekega umetniškega gibanja
V galeriji Tate Modern bodo tako omogočili vpogled v globalno zgodovino pop arta in s tem odstrli nov pogled na fenomen tega umetniškega gibanja. Predvsem na to, kako so se v različnih kulturah odzvali na smernice pop arta.

Na ogled bodo dela avtorjev iz Latinske Amerike, Azije, Evrope in Bližnjega vzhoda, ki se dotikajo politike, telesa, revolucije, potrošništva, protestov in množic.

Razstava bo s tem pokazala, da se pop art ni dotikal zgolj zahodne potrošniške kulture, saj se je na splošno pogosto manifestiral kot subverziven mednarodni izraz protesta, ki je danes še kako aktualen.

The World Goes Pop se odpre 17. septembra 2015 in bo na ogled do 24. januarja 2016.

V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj del osrednjih imen pop arta, torej dela Andyja Warhola, Roya Lichtensteina, Richarda Hamiltona, Petra Blaka in Davida Hockneyja.