Dela Nece Falk bodo v Galeriji Vžigalica na ogled do 24. februarja. Foto: Galerija Vžigalica
Dela Nece Falk bodo v Galeriji Vžigalica na ogled do 24. februarja. Foto: Galerija Vžigalica

V Galeriji Vžigalica bodo danes ob 19.00 odprli razstavo Nece Falk z naslovom Potovanje v nič. Po končanem študiju slikarstva se umetnica intenzivno posveča slikanju in združevanju tega medija z drugimi sodobnimi umetniškimi praksami, predvsem s področja videa in fotografije.

"Tisto, kar na idejni ravni druži dela pričujoče samostojne razstave avtorice Nece Falk, nam morda lahko pomaga razumeti že sam naslov le-te. Potovanje v nič je, v prvi vrsti, hkratno potovanje v že skorajda pozabljen medij slikarstva v kontekstu razširjenega polja slovenskih sodobnih umetniških praks in potovanje v predvsem anonimne in/ali abstraktne ne-dogodke neoprijemljive in fluidne digitalne (fotografske/video) podobe," je ob razstavi med drugim zapisala Jovita Pristovšek.

Neca Falk (1950) je v svoji glasbeni karieri sodelovala s številnimi priznanimi domačimi in tujimi glasbeniki in producenti ter z izdajanjem samostojnih glasbenih albumov za odrasle in otroke, za katere je bila večkrat tudi nagrajena. Sčasoma je svoje področje ustvarjanja prenesla tudi na področje fotografije, ki ga je zaznamovala s številnimi samostojnimi in skupinskimi fotografskimi razstavami ter fotomonografijo iz leta 1987. Živi in ustvarja v Ljubljani.