Foto:
Foto:

Na večeru se bo predstavilo šest ustvarjalcev, ki so koreografije postavili na glasbo Bojana Adamiča, Iva Petriča, Milka Lazarja, Slavka Avsenika ml., Janija Haceta in skupine Katalena.



Uveljavljanje s slovensko glasbo
Večer koreografij pomeni tudi priložnost za mlade koreografe, da se predstavijo in še dodatno uveljavijo v slovenskem prostoru. Za razliko od prejšnjih dveh večerov so ustvarjalci tokrat dobili več svobode pri izbiri vsebine koreografij in sloga plesa, saj je bil edini pogoj, da je delo narejeno na slovensko glasbo. Zato so se povezali tudi z Društvom slovenskih skladateljev, ki je koreografom omogočilo vpogled v bogato zakladnico slovenske glasbe.

Od Nasprotij do Kolednic
Obiskovalci večera si bodo lahko ogledali Nasprotja Andrewa Stevensa na glasbo Bojana Adamiča in Iva Petriča, Zrelo je žito Valentine Turcu Toš z glasbo skupine Katalena, Tihožitje Tanje Pezdir ob glasbi Milka Lazarja, Tanko linijo Marinke Ribič na glasbo Janija Haceta, TELE-vizijo Gregorja Guština z glasbo Slavka Avsenika ml. in Kolednico Edwarda Kluga, ki je tudi nastala v sodelovanju s skupino Katalena.

Tudi drugje po Sloveniji in na malih zaslonih
Večer, ki je nastal pod umetniškim vodstvom Janeza Mejača, bodo ponovili 14. 11. ob 19.00 tudi v SNG-ju v Mariboru. Obstajajo pa tudi načrti, da bi koreografije predstavili še na drugih odrih po Sloveniji. Večer bo snemala tudi RTV Slovenija, tako da si ga bo moč ogledati tudi na televiziji.