Foto:
Foto:

Ob 20.10 je sledilo slovesno odprtje prvega art kina v Ljubljani, ki bo cineafilom 365 dni na leto ponujal projekcije tistih filmov, ki so bili do zdaj na domačih platnih pogosto prezrti.

Sodobna avtorska kinematografija in še kaj
Programski vodja Jurij Meden je namreč poseben poudarek namenil sodobni avtorski kinematografiji, evropskemu filmu in ameriškemu neodvisnemu filmu.

Letno 50 premier
Poleg tedenskih premier (50 novih naslovov svetovnega umetniškega filma na leto) bodo v dvorani s 199 sedeži na ogled tudi filmske klasike in nekomercialna slovenska filmska produkcija.

In kdaj bodo filmske projekcije na sporedu
Filmsko središče na Kolodvorski ulici bo predstave, razen pri daljših filmih, začenjalo ob 16.10, 18.10, 20.10 in 22.10., ob petkih in sobotah pa še opolnoči. Filmska nedelja se bo začela ob 11.10.

80-letnica odprtja kina Ljubljanski dvor
Prenovljen in tehnološko posodobljen Kinodvor - ki sodi pod upravljanje Slovenske kinoteke -bodo odprli na predvečer 80-letnice odprtja kina Ljubljanski dvor. Prostore v kinu bodo poimenovali po prezgodaj umrlih cineastih, ki pa so se vendarle zapisali v zgodovino sedme umetnosti.

Na svojem stolu
V Kinodvoru so sredstva zbirali tudi s sponzorsko akcijo Na svojem stolu, s katero so prodali vse stole v dvorani. V tej akciji so pozvali tiste, ki so bili pripravljeni investirati v celoten projekt Kindvor, da kupijo sedež v kinu.

Naprej s Peterko
15. 10. bodo program Kinodvora nadaljevali s prvo javno projekcijo filma Peterka: leto odločitve režiserja Vlada Škafarja.