Foto:
Foto:

V Cankarjevem domu bo 12. 10 na sporedu plesna predstava XX Z Alice, 13. 10. pa glasbenoplesna improvizacija. V Slovenski kinoteki pa bosta 12. 10. na ogled avdiovizualna performansa People Like Us in Semiconductor.

Okusne in nenavadne zvočne mešanice v kinoteki
Avdiovizualni predstavi 12. 10. ob 22.00 so v kinoteki urstili v program Kinouho. Po besedah organizatorja Mihe Zadnikarja je People Like Us disperzen, a trden, minoren, a impozanten avdiovizualen orkester v eni osebi, ki jo uteleša Vicki Bennett.

Britanska ustvarjalka sempla, prečiščuje in spet sestavlja mnoge zvočne vire, iz katerih pripravlja okusne in nenavadne mešanice.
Za Semiconductorjem stojita Ruth Jarman in Joseph Gerhardt, ki se ubadata predvsem s človeško zavestjo. Duet, ki prihaja iz Brightona, predstavlja podobe kot zvoke in zvoke kot podobe, tej enkratni fuziji pa ustvarjalca pravita »zvočni film«.

Telesne preobrazbe in elektronska glasba v CD-ju
V Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma bo 12. 10. ob 20.00 predstava mlade francoske
plesne ustvarjalke Julie Nioche. Njena predstava XX Z Alice se osredotoča na telo, njegovo oblikovanje in preoblikovanje. Julie Nioche in Barbara Manzetti bosta nastopili z glasbenico Alice Daquet.

V isti dvorani bo 13. 10. ob 19.30 glasbenoplesna improvizacija norveškega dueta Fe-mail, ki bo nastopil s slovensko plesalko in koreografinjo Majo Delak. Fe-mail se ukvarja z elektronsko glasbo, za katero uporablja tudi starinske akustične vire. Duo Fe-mail sestavljata Maja S. K. Ratkje in Hild S. Tafjord, med drugim članici dobro znane norveške skupine SPUNK.