Foto:
Foto:

Nova postavitev priljubljene operete, ki je bila premierno uprizorjena 23. 10, je režijski prvenec solista ljubljanske Opere Karla Jeriča.

Klasična postavitev
Ta se je odločil za klasično postavitev dela, časovno pa ga je umestil v začetek prejšnjega stoletja. Ker je opereta zvrst, ki prenese mnoge vnose, sarkastične, satirične, komedijantske in druge, se je odločil za predstavo, ki je komična, ki pa ne sega čez rob dobrega okusa, je režiser še povedal na predstavitvi.

Dve enakovredni zasedbi
Opereto, ki jo je Johann Strauss mlajši napisal leta 1874, sta naštudirali dve enakovredni zasedbi, ki se bosta na odru menjavali. V vlogi Eisensteina pojeta Jože Vidic in Matjaž Stopinšek, Rozalindo bosta upodobili Urša Žižek in Simona Krajnc, Franka Zoran Potočan in Juan Vasle, Orlovskega Mirjam Kalin in Slavko Savinšek, Alfreda Dejan Vrbančič in
Andrej Debevec, dr. Falkeja Robert Vrčon in Ivan Andreas Arnšek, dr. Blinda Rusimir Redžič in Matej Vovk, Adelo Dunja Spruk in Vera Danilova kot gostja, Ido Ariana Debeljak in Irena Svoljšak ter Ivana Juraj Pajanovič in Rajko Meserk.

Orkester bo igral pod taktirko Marka Gašperšiča, za sceno je poskrbel Marko Japelj, za kostume Alenka Bartl, za koreografijo pa Tanja Pezdir.