Foto:
Foto:

Predmet javnega poziva je triletno financiranje izvajalcev javnih kulturnih programov. Izvajalci javnih kulturnih programov pa so nevladne in zasebne kulturne organizacije s statusom pravne osebe. Predmet razpisa je sofinanciranje nakupa knjižničnega gradiva, ki se sklada z javnim interesom v kulturi. Cilj pa je spodbuditi splošno dostopnost založniške produkcije.

Javni poziv za izbor izvajalcev javnih kulturnih programov na področjih umetnosti in knjige
Predmet javnega poziva je triletno financiranje izvajalcev javnih kulturnih programov. Izvajalci javnih kulturnih programov pa so nevladne in zasebne kulturne organizacije s statusom pravne osebe na naslednjih področjih ustvarjanja in posredovanja javnih kulturnih dobrin: uprizoritvene, glasbene, vizualne in intermedijske umetnosti ter knjiga. Sofinanciranje je namenjeno sofinanciranju dejavnosti tistih izvajalcev javnih kulturnih programov, katerih dosedanje delovanje je bilo po kvalitativnih in po kvantitativnih kriterijih v strokovni in širši javnosti ovrednoteno kot vrhunsko, uspešno, obsežno in konsistentno, njihovi večletni programi dela vključujejo cilje in prioritete kulturne politike za naslednje triletno obdobje. Poziv je odprt do 16. decembra.

Javni razpis za izbor javnih kulturnih projektov nakupa knjižničnega gradiva v splošnih knjižnicah
Predmet razpisa je sofinanciranje nakupa knjižničnega gradiva, ki se sklada z javnim interesom v kulturi, tj. zagotavlja optimalno ponudbo knjižničnega gradiva v splošnih knjižnicah, ponudbo informacij in storitev, ki so osredotočene na kulturne, izobraževalne, informacijske in raziskovalne ter socialne potrebe okolja, spodbuja informacijsko opismenjevanje in podpira vseživljenjsko učenje, smotrno izrabo prostega časa v knjižnici, omogoča uporabo urejenih zbirk domoznanskega gradiva za lokalne študije in s tem prispeva k razvoju bralne kulture, neformalnega izobraževanja, informiranosti ter k osebnostni rasti uporabnikov. Cilj razpisa je spodbuditi splošno dostopnost raznovrstne in kakovostne založniške produkcije v celotni knjižnični mreži slovenskih splošnih knjižnic. Razpis je odprt do 15. decembra.