Foto:
Foto:

Igralec je znan predvsem po svojih epizodnih vlogah v jugoslovanski in nato tudi bosansko-hercegovski filmski in televizijski produkciji.

Upodobil več kot sto vlog, dnevnik, pesmi
V filmih, televizijskih nadaljevankah in gledališču je Muzaferija upodobil več kot sto vlog. Med vojno v Bosni in Hercegovini je pisal dnevnik in objavil tudi več pesmi, v katerih je pozival k ohranitvi multukulturnisti v tej državi.

Igralec in učitelj
Igralec se je rodil leta 1923 v Visokem blizu Sarajeva. Študiral je nemški in francoski jezik, potem pa ga je pot zapeljala na odrske deske in pred kamere. Leta 1961 je sledil profesionalni debut v filmu Zavrelo mesto Veljka Bulajića. Že za vlogo v tem filmu je na filmskem festivalu v Pulju dobil posebno nagrado in se nato uveljavil kot odličen epizodni igralec. Kljub temu, da je bi uspešen igralec, pa nikoli ni zapustil svojega "pravega" poklica in je do leta 1988 na srednji šoli v Visokem poučeval nemški, francoski in latinski jezik.

Nagrada za Male vojake in Praznik
Za svoje igralske dosežke je prejel tudi več nagrad, med drugim je bil na festivalu v Nišu nagrajen kar dve leti zapored, leta 1967 za igro v filmu Praznik in leta 1968 za Male vojake. Igralca si bomo zapomnili tudi po vlogi v filmu Oče na službenem potovanju Emirja Kusturice.