Kostanjevica na Krki že dve leti deluje brez sprejetega proračuna, kar ji onemogoča normalno delovanje. Foto: Goran Rovan
Kostanjevica na Krki že dve leti deluje brez sprejetega proračuna, kar ji onemogoča normalno delovanje. Foto: Goran Rovan

Petretič je v odzivu povedal, da bodo na dopis ministrstva (MJU) odgovorili do ponedeljka in nato počakali na odziv naslovnikov. Ko bodo prejeli odgovor in ga preučili, bodo odločili, kako naprej, zadeve pa za zdaj ne želi komentirati, je še dejal.

Kostanjeviški zadnji občinski mandat zaznamuje spor med Petretičem in svetniško večino, ki zahteva revizijo vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje, župan pa tega noče, ker meni, da je zadeva končana, piše Posavski obzornik.

Občina zdaj teče v praznem teku, saj so seje večinoma nesklepčne, občina pa že drugo leto zapored deluje brez sprejetega proračuna. MJU in ministrstvo za finance zato menita, da so podani formalni razlogi za predčasno razpustitev občinskega sveta oz. razrešitev župana. V dopisu je tudi zapisano, da na podlagi za zdaj znanih županovih in svetniških stališč ni mogoče nedvomno ugotoviti, "kateri organ je povzročil nezakonito stanje".

Sicer pa služba za lokalno samoupravo v nadaljevanju dopisa prosi, da naj se tako župan kot svetniki v roku desetih dni od prejema dopisa z ustreznimi listinskimi dokazili izjasnijo o dejstvih, ki so jih v okviru svojih pristojnosti izvedli za odpravo nezakonitega stanja v občini.