Na javni dražbi, ki naj bi bila predvidoma februarja, bo na voljo 18 stanovanj v izmeri od 65 do 190 kvadratnih metrov po izklicnih cenah od 120 do 246 tisoč evrov. 22 stanovanj je že prodanih. Foto: Radio Koper
Na javni dražbi, ki naj bi bila predvidoma februarja, bo na voljo 18 stanovanj v izmeri od 65 do 190 kvadratnih metrov po izklicnih cenah od 120 do 246 tisoč evrov. 22 stanovanj je že prodanih. Foto: Radio Koper

Stanovanja, poslovne prostore in parkirna mesta v Eda centru v Novi Gorici bo stečajna upraviteljica prodajala na javnih dražbah. Sklep o prodaji nezasedenih stanovanj je pristojno sodišče že izdalo, upniški odbor pa se je na podlagi prispelih neobvezujočih ponudb odločil, da bodo tudi poslovne prostore prodajali na javni dražbi. Zanimanje je predvsem za tiste prostore, ki so dokončani.

Eda center je z vizijo osrednjega regionalnega poslovnega središča zgradila družba Euroinvest, ki je od začetka letošnjega avgusta v stečaju. Večji del objekta še ni zaseden, tako v stanovanjskem kot v poslovnem delu.

Pristojno sodišče je že izdalo sklep o prodaji stanovanj skupaj s parkirnimi mesti v garaži. Na javni dražbi, ki naj bi bila predvidoma februarja, bo na voljo 18 stanovanj v izmeri od 65 do 190 kvadratnih metrov po izklicnih cenah od 120 do 246 tisoč evrov. 22 stanovanj je že prodanih.

Stečajna upraviteljica Branka Remškar je z neobvezujočim javnim zbiranjem ponudb, ki se je sklenilo pred dnevi, preverjala interes za nakup oziroma najem poslovnih prostorov in pripadajočih parkirišč. "Prejetih je bilo kar nekaj ponudb. Po analizi se je izkazalo, da so prišle predvsem ponudbe za del Eda centra, ki je končan. Glavni problem pa ostajajo etaže, ki so še nedokončane," je dejala Remškarjeva.

S ponudbami se je seznanil upniški odbor in sprejel odločitev o nadaljnjih korakih, je razložila:
"Glede na rezultate zbiranja ponudb smo se odločili, da gre nepremičnina, to je ta poslovni del, takoj naprej v prodajo, in sicer v paketu, ker je treba najti lastnika, ki bo ta večinski del tudi končal, da se bo potem lahko prodal oziroma oddal v najem."

Cenitev celotnega premoženja Eda centra je narejena, iz nje bodo izločili vrednost stanovanj in izklicno ceno poslovnega dela oblikovali na tej podlagi. Po izkušnjah ni pričakovati, da bi bili vsi prostori prodani že na prvi dražbi. Stečajna upraviteljica meni, da bo le-ta tudi v februarju. Sicer pa potek stečajnega postopka opisuje kot ugoden, saj sedanji najemniki poravnavajo svoje obveznosti.