Maribor - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Maribor - Arhiv
Strokovni direktor mariborskega UKC-ja je Matjaž Vogrin Darjo Arko bo na položaju strokovnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Maribor nasledil ortoped Matjaž Vogrin, ki kot prvo nalogo navaja kadrovsko stabilizacijo ustanove.
Skozi njene oči: pred dnevom žena četverica razstav slovenskih fotografinj Štefi P. Borko, Sandra Požun, Manca Juvan in Eva Petrič je četverica umetnic, katerih fotografska dela so v nadaljevanju projekta Skozi njene oči na ogled ob dnevu žena in obletnici boja žensk za ...
Še peta dražba Vinaga padla v vodo; najverjetneje sledi delitev na dva dela Dražba za Vinagov kompleks je bila tudi tokrat neuspešna, saj varščine ni vplačal nihče.
UKC Maribor: Svetniki nezadovoljni s predlogom strateškega načrta za razvoj Predlog strateškega načrta za nadaljnji razvoj mariborskega Univerzitetnega kliničnega centra, ki ga je predstavil direktor Vojko Flis, je po mnenju članov sveta presplošen, zato so zahtevali ...
Po treh dneh prva odpoved na redni liniji Maribor-Antwerpen Belgijska letalska družba VLM Airlines je četrti dan od vzpostavitve redne letalske povezave med Antwerpnom, Münchnom in Mariborom prvič odpovedala polet. Zanj namreč ni bilo prijavljenih potnikov.
Ruski muzej bo odprl svoja vrata predvidoma prihodnje leto " Naša želja je, da ohranimo spomin in spoštovanje preteklosti za blaginjo prihodnosti, " je med drugim dejal direktor nedavno ustanovljenega Mednarodnega raziskovalnega centra druge svetovne vojne ...
Bo ob 100-letnici Maistrovih akcij uresničen načrt generalove grobnice? Načrt za grobnico je že pred 2. sv. vojno napravil veliki Jože Plečnik, a gradnje zaradi začetka vojne ni bilo. Zdaj ob 100-letnici akcij generala Maistra naj bi grobnico končno postavili.
Prvi del zime na Pohorju Marpromu prinesel 350.000 evrov izgube Prvi del zimske sezone je bil za pohorskega žičničarja Marprom slabši kot lani, saj jim je prinesel 350.000 evrov izgube. Med vzroki so neprimerne snežne razmere.
DUTB spet prodaja pohorske hotele DUTB gre po lanskem neuspešnem poskusu v nov postopek prodaje hotelskega kompleksa nekdanjega Športnega centra Pohorje, ki ga je po stečaju prevzel pod svoje okrilje.
Kako se okoristiti s smrtjo drugega, nas pouči satirična ruska komedija Samomorilec Tragikomična pripoved ruskega dramatika Nikolaja Robertoviča Erdmana o okoriščanju drugih s smrtjo posameznika prihaja v režiji Ivane Djilas na oder SNG-ja Maribor.
Ameriški poslovnež le ni rešitelj Vinaga: kupnine ni od nikoder Stečajni upravitelj je v petek zaman čakal na slaba dva milijona evrov kupnine za mariborski Vinag - tri mesece od sklenitve pogodbe tako očitno ni bilo dovolj časa, da bi ameriški poslovnež ...
"Sporazum o investiciji v mariborsko letališče je mrtva črka na papirju." Pristojno ministrstvo opozarja lastnika mariborskega letališča, družbo SHS Aviation, in kitajsko državno gradbeno podjetje, ki želita v letališče vložiti 660 milijonov evrov, naj ne pozabita, da je ...
Intimni oder s plesno predstavo, ki se poglablja v vrzel med dvema giboma " Zgodba se ukvarja z vrzeljo med dvema giboma. Kaj je med dvema giboma, ki sta morda neodplesana, nepovezana, " med drugim o sodobni plesni predstavi Druga koda pravi sodelujoči umetnik Miha Horvat.
Mariborski Udarnik na poti do ponovne obuditve s Festivalom alternativne kulture Do konca leta bo v nekdanji kinodvorani Udarnik v središču Maribora potekal Festival alternativne kulture (FAK), ki bo pod eno streho združil ljubitelje alternativnih umetniških oblik.
Zaradi poškodbe na hidroelektrarni bodo globino Brestrniškega jezera prepolovili V Dravskih elektrarnah Maribor (DEM) so zaradi sanacije zgornje zapornice enega od štirih prelivnih polj v HE Mariborski otok ponoči začeli nižati gladino vode v Brestrniškem jezeru.
Mariboru se v prihodnjih letih obeta večje število novih stanovanj Ob ponovni obuditvi trga nepremičnin se Mariboru obeta bistveno večja ponudba novogradenj.
60 let pohorske vzpenjače, simbola Maribora in tamkajšnjega smučanja Pohorska vzpenjača je v svojih 60 letih delovanja postala nepogrešljiv del turistične infrastrukture v Mariboru in eden izmed simbolov mesta, do zdaj pa je prepeljala že okoli 18 milijonov potnikov.
Poškodbo na mariborski hidroelektrarni bodo popravljali eno leto Sanacija sredine poškodbe na zgornji zapornici pretočnega polja številka 4 v hidroelektrarni Mariborski otok, ki stoji tik pred Mariborom, bo tehnično zahtevno popravilo.
Mariborske lutke že sedem let na krilih evropskega denarja Dobrih sedem let mineva od obnove in začetka uporabe prenovljenega kompleksa minoritskega samostana v Mariboru za potrebe Lutkovnega gledališča Maribor.
Štajerska osebnost leta je humanitarec Boris Krabonja Štajerska osebnost leta 2017 je po izboru bralcev Večera postal mariborski aktivist in humanitarec Boris Krabonja, ki že dolgo vztrajno in glasno opozarja na krivice v družbi ter s svojim društvom ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Učenje slovenščine 12 letne deklice iz Kitajske
Prijetna 12 letna deklica se je pred kratkim preselila iz Kitajske. Potrebuje spodbudo in pomoč pri učenju slovenskega jezika.
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

21:00 Costruendo Star Trek - documentario
22:00 Tuttoggi II

TV Maribor

20:50 Sledi, dokumentarna oddaja TV Maribor
21:15 Tele M, oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

21:00 Arizona
22:00 Zrcalo dneva

Radio Maribor

21:00 Zavrtimo nazaj - ponov.
22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
Kazalo