Na poškodovanem parkomatu je nastalo za okoli 5.000 evrov materialne škode (slika je simbolična). Foto: BoBo
Na poškodovanem parkomatu je nastalo za okoli 5.000 evrov materialne škode (slika je simbolična). Foto: BoBo

V soboto zvečer so bili ljubljanski policisti obveščeni o poškodovanju parkomata na Oslavijski ulici. Z zbranimi obvestili je bilo nato ugotovljeno, da so neznani storilci v parkomat namestili pirotehnično sredstvo, ki je ob eksploziji uničilo parkomat.

Na kraj dogodka je prišel tudi bombni tehnik, glede na do zdaj zbrane podatke pa je bilo ugotovljeno, da je bila uporabljena petarda znamke cobra 33.

Zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari policisti nadaljujejo zbiranje obvestil, na parkomatu je nastalo za okoli 5.000 evrov materialne škode.

Janković pripravljen parkomate tudi umakniti
Na uničenje parkomata se je odzval tudi ljubljanski župan Janković, ki sicer ne pričakuje, da se bo "radarska vstaja" iz Maribora zaradi parkomatov razširila v Ljubljano. Kot pravi, z veseljem umakne parkomate z ulic, če se tamkajšnji stanovalci tako dogovorijo, a po njegovih navedbah imajo na območjih, kjer so doslej postavili parkomate, izjemno dobre izkušnje, saj imajo tako stanovalci svoj prostor.

Ob tem je župan tudi napovedal odprtje parkirišča P+R (parkiraj in se pelji) na Chengdujski cesti na Fužinah, pri obračališču avtobusa številka 20, v manj kot mesecu dni.