Notranjska
slice
Švicarski Lonstroff bo postavil tovarno v Logatcu
V igri še dve investiciji: Škoti v Braslovčah in Turki v Novem mestu, 2. oktober 2017 ob 21:03 Na ministrstvu za gospodarstvo so za TV Slovenija potrdili, da bo švicarska družba Lonstroff, ki je del japonske skupine Sumitomo Rubber Industries, postavila tovarno medicinskih elastomerov v ...
38
V Kemisu učinkovitejša oprema za nadzor in gašenje
10
2. oktober 2017 ob 13:29 Vrhniško podjetje Kemis napoveduje, da bodo med sanacijo pogorelega objekta vgradili izboljšano protipožarno zaščito konstrukcije, celotna površina pa bo pokrita z samodejnim gasilnim sistemom.
Sodišče pritrdilo malim delničarjem: Vodstvo družbe Certa Holding nezakonito imenovano
16
28. september 2017 ob 19:44 Leto dni po uporu malih delničarjev v Hotelu Cerkno, ko jim je nadzorni svet s fizično silo preprečil sodelovanje na skupščini, je Višje sodišče v Kopru razsodilo, da so imeli mali delničarji prav.
V Loški dolini se medvedi sprehajajo po dvorišču, pod Krvavcem so enega odstrelili
63
25. september 2017 ob 20:04 V letu dni se bo pri nas ustrelilo 108 medvedov in 10 volkov. Odločba o odstrelu ministrstva za okolje in prostor vsako leto povzroči buren odziv javnosti.
Vroča loška atrakcija, ki privablja tujce: Medvedji safari
32
26. avgust 2017 ob 06:52 V teh dneh tudi Loški dolini ne manjka obiskovalcev z vsega sveta, ki so kar malce nenadejano odkrili kraje pod Snežnikom, potem ko si je gostinec Miha Mlakar domislil prav posebne znamenitosti - ...
Zmaj 'ma mlade in se letos veliko klati tudi po ulicah Postojne Postojnski festival Zmaj 'ma mlade ljubiteljsko in prostovoljno organizirajo mladi prostovoljci, ki verjamejo, da bi bil njihov kraj brez tega festivala pust in brez svoje prave poletne podobe.
V Štanjelu se začenja temeljita prenova gradu V kraškem biseru Štanjel so začeli obnavljati tamkajšnji grad.
23
Postojnska jama namerava prevzeti Certo Holding Družba Postojnska jama je sporočila, da namerava objaviti prevzemno ponudbo za delnice Certe Holdinga, to je družbe pooblaščenke, ki ima v posredni lasti tudi hotel in smučišče Cerkno.
11
Po požaru v Kemisu: Zrak ni trajno poslabšan, Tojnico bo treba sanirati Medresorska skupina za usklajevanje odpravljanja posledic požara v Kemisu je objavila končno poročilo.
33
Med naravno dediščino Unesca še drug slovenski vpis: dva starodavna bukova gozda Po Škocjanskih jamah, ki so bile na seznam Unescove naravne dediščine vpisane pred 30 leti, je Slovenija dobila drugi vpis: bukov gozd oz. natančneje pragozd Krokar in gozd Snežnik-Ždrocle.
13
Pri Uncu umrl romunski državljan; avtocesta proti Postojni je bila več ur zaprta Avtocesta iz smeri Unca proti Postojni je bila več ur zaprta zaradi prometne nesreče, v kateri je umrl 29-letni romunski voznik. Kot so sporočili s PU-ja Koper, so bili o nesreči obveščeni ob 4.20.
Upokojeni zobozdravnik bo brezplačno popravljal zobe Na pobudo zobozdravnika Želimirja Božiča so v Matenji vasi pri Postojni odprli pro bono zobozdravstveno ambulanto, ki bo paciente sprejemala vsak ponedeljek popoldne.
24
Analiza požara v Kemisu: Intervencija hitra in uspešna, zatajilo komuniciranje Prva analiza ukrepanja ob požaru v Kemisu na Vrhniki kaže, da je bila intervencija uspešna in strokovna, šepalo pa je pri kriznem komuniciranju in usklajevanju delovanja strokovnih služb po ...
33
Po onesnaženju na Vrhniki stotine klicev na NIJZ NIJZ je v dveh dneh, odkar je vzpostavil informacijsko linijo glede Kemisovega onesnaženja okolja, prejel več kot 200 klicev in sporočil. Informacije ponuja tudi vladna delovna skupina.
36
Dars začenja obnovo viadukta Ravbarkomanda Dars bo zaradi obnove viadukta Ravbarkomanda in pripadajočega vozišča ter širjenja odstavnih pasov na avtocesti za počivališčem Ravbarkomanda začel postavljati talne označbe.
67

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Poučevanje slovenščine na domu
Potrebujemo pomoč pri učenju osnov slovenščine za dve mladi mamici z dojenčki iz Sirije. Pouk bi potekal na njunem domu v Mostah (LJ) med 9. in 13. uro, katerikoli dan v tednu ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

16:00 Colpa d'Alfredo TV
17:10 Tuttoggi scuola

TV Maribor

17:00 Profil: dr. Kozma Ahačič
17:30 Mostovi - Hidak, oddaja TV Lendava

Radio Koper

17:00 Popoldne na RaKp
17:30 Primorski dnevnik

Radio Maribor

17:00 Aktualno regionalno
18:00 Mladi mladim
Kazalo