Notranjska
slice
Zaradi prostorske stiske pouk na logaški osnovni šoli kar na hodnikih
Župan obljublja rešitev v od dveh do treh letih, 26. november 2018 ob 17:42 OŠ 8 talcev v Logatcu se že več let spopada s hudo prostorsko stisko, zaradi katere učenci 7., 8. in 9. razredov s poukom začenjajo ob 9.05, pouk pa poteka tudi v strokovni knjižnici in na hodnikih.
34
 • Po besedah ravnateljice je želja šole, da bi se zadeve rešile vsaj v dveh korakih
 • V prvem koraku bi se jim za novo šolsko leto zagotovile štiri učilnice nekje zunaj šole, v drugem koraku pa še dodatni prostori
 • Postojnska jama bo iztisnila male delničarje Certe
  45
  24. november 2018 ob 16:26 Postojnska jama in Certa Holding sta kot večinska lastnika skupščini cerkljanske družbe Certa sklenila, da iztisneta manjšinske delničarje iz lastništva.
  Grahovo ob Bači: Ne le cesto, treba je sanirati celotno pobočje
  9
  21. november 2018 ob 17:59 Nekateri prebivalci in lastniki objektov v vasi Grahovo ob Bači opozarjajo na po njihovem mnenju prepočasno in neustrezno sanacijo plazu, ki ogroža naselje.
  Postojnski občini mora ministrstvo za obrambo plačati nadomestilo za območje Počka
  11
  12. oktober 2018 ob 16:16 Ministrstvo za obrambo mora po odločitvi vrhovnega sodišča postojnski občini plačati 1,3 milijona evrov nadomestila za uporabno stavbnega zemljišča (NUSZ) za območje Počka.
  Kdo bo kupil nepremičnine in znamko Mali princ družbe Iles v stečaju?
  8
  23. september 2018 ob 12:40 V začetku januarja so pod vodstvom stečajnega upravitelja Ilesa Janeza Goloba stekle dejavnosti za prodajo nepremičnin te spodnjeidrijske družbe.
  Festival Plavajoči grad pregnan z gradu Snežnik Društvo ljubiteljev gradu Snežnik in festival Plavajoči grad morata po dveh letih zapustiti grajske pristave – tako je odločilo ministrstvo za kulturo, ki ima Snežnik v lasti.
  23
  V Jelšanah krajani s protestnim prečkanjem ceste opozarjajo na nevzdržno gost promet V kraju Jelšane, skozi katerega teče ena glavnih cestnih povezav s Hrvaško, so prebivalci pripravili miren protest, s katerim so opozorili na velike težave, ki jih imajo predvsem v času turistične ...
  13
  Filmski Kon'c avgusta v Cerknici podčrtan z naravoslovjem V Cerknici za slovo od poletja in pester uvod v sezono Kulturnega doma Cerknica pripravljajo festival Kon'c avgusta – odprli ga bodo nocoj in bo trajal vse do 29. avgusta.
  Sanacija preliva bo zaščitila ribe v Cerkniškem jezeru Ribiška družina Cerknica se bo v drugi polovici avgusta lotila interventne sanacije preliva v ribniku Rešeto, namenjene ohranjanju ribjega življa v Cerkniškem jezeru.
  3
  Zaradi nujne sanacije brežin popolna zapora ceste med Godovičem in Idrijo Za mesec dni do 20. avgusta bo za ves promet zaprta glavna cesta Spodnja Idrija - Godovič v Zali. Zapora je nujna zaradi padajočega kamenja s previsne skalnate brežine.
  24
  Občinski svet: Kemis mora zapustiti Vrhniko Prokurist podjetja Kemis Emil Nanut je vrhniškemu občinskemu svetu, ki želi izseliti Kemis iz Vrhnike, predstavil dejavnosti dobro leto po požaru, ki je precej uničil obrat za predelavo kemičnih ...
  17
  Ali bo postojnski občini uspelo zapreti vojaško vadišče Poček? Občina Postojna bo po 23. decembru letos odpovedala dogovor o uporabi vojaškega vadišča Poček med Postojno in ministrstvom za obrambo, ki je bil podpisan leta 2004.
  77
  V Postojni odkrili spominsko ploščo skladatelju Srebotnjaku Na pročelju hiše na Ljubljanski cesti 26 v Postojni, v kateri se je leta 1931 rodil eden najvidnejših sodobnih slovenskih skladateljev in pedagogov, v letu 2010 umrli Alojz Srebotnjak, so včeraj ...
  SV zavrnil očitke postojnske občine, da vojska na Počku krši dogovore Slovenska vojska (SV) postojnski občini pojasnjuje, da dejavnosti na vadišču Poček vojska izvaja skladno z vsemi veljavnimi in obvezujočimi predpisi.
  18
  Leto dni po požaru v Kemisu: Tovarna spet obratuje, krajani je nočejo več Leto dni od požara v vrhniškem podjetju za predelavo kemičnih odpadkov Kemis obnova objekta še poteka, ta naj bi bil veliko varnejši kot pred požarom. Bližnji potok Tojnica je očiščen.
  26

  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  Pomoč pri iskanju stanovanj
  Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
  Več novic ...
  RTV v živo

  TV Koper

  15:00 Il giardino dei sogni, ponovitev
  15:45 Shaker

  TV Maribor

  15:00 Hišica v preriji (IX.): Ljubezen, ameriška nadaljevanka, 10/22, ponovitev
  15:45 Hišica v preriji (IX.): Aldenova zadrega, ameriška nadaljevanka, 11/22

  Radio Koper

  15:00 Pesem tedna
  15:30 Dogodki in odmevi

  Radio Maribor

  15:15 Glasbena rubrika
  16:00 Nedeljsko popoldne
  Kazalo