Notranjska
slice
Upokojeni zobozdravnik bo brezplačno popravljal zobe
Ambulanta bo prve tri paciente sprejela v ponedeljek, 16. junij 2017 ob 20:10 Na pobudo zobozdravnika Želimirja Božiča so v Matenji vasi pri Postojni odprli pro bono zobozdravstveno ambulanto, ki bo paciente sprejemala vsak ponedeljek popoldne.
24
Analiza požara v Kemisu: Intervencija hitra in uspešna, zatajilo komuniciranje
33
6. junij 2017 ob 22:24 Prva analiza ukrepanja ob požaru v Kemisu na Vrhniki kaže, da je bila intervencija uspešna in strokovna, šepalo pa je pri kriznem komuniciranju in usklajevanju delovanja strokovnih služb po ...
Po onesnaženju na Vrhniki stotine klicev na NIJZ
36
3. junij 2017 ob 11:17 NIJZ je v dveh dneh, odkar je vzpostavil informacijsko linijo glede Kemisovega onesnaženja okolja, prejel več kot 200 klicev in sporočil. Informacije ponuja tudi vladna delovna skupina.
Dars začenja obnovo viadukta Ravbarkomanda
67
1. junij 2017 ob 07:47 Dars bo zaradi obnove viadukta Ravbarkomanda in pripadajočega vozišča ter širjenja odstavnih pasov na avtocesti za počivališčem Ravbarkomanda začel postavljati talne označbe.
Kemis se ne namerava odseliti z Vrhnike. Onesnažena je tudi prva košnja.
81
31. maj 2017 ob 18:54 Direktor Kemisa Matjaž Nanut poudarja, da Kemis ne namerava svoje dejavnosti prenesti z Vrhnike.
Zahteve po odhodu Kemisa in župana, ki ni več prepričan o primernosti lokacije Vrhniški župan Stojan Jakin meni, da bi Kemis verjetno moral najti drugo lokacijo, odhod z Vrhnike zahteva tudi opozicija v občinskem svetu.
45
Postojnski bolnišnici niso blokirali računov, so ji pa rubili denar Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna nima blokiranega transakcijskega računa, kot so zmotno poročali nekateri mediji.
33
Inšpektorji prepovedali pašo okoli Kemisa, krajani hočejo analizo iz tujine Analiza vzorcev krme in solate po požaru v vrhniškem Kemisu je pokazala, da so vsi vzorci solate ustrezni, le en vzorec krme neposredno ob Kemisu ni.
71
V Kemisu na stotine ton nevarnih snovi, koliko jih je zgorelo, ni znano Kemis je na svoji spletni strani objavil podrobno tabelo, v kateri je nanizal snovi, ki so jih skladiščili v času požara.
50
Direktor Kemisa: Požar kot strmoglavljenje letala, kljub varnostnim sistemom se zgodi katastrofa Peti dan po požaru v podjetju Kemis na Vrhniki s protestom zahtevajo zaprtje podjetja in podobnih obratov v bližini. Krajani Sinje Gorice so sporočili: Kemis ne sodi v naselje.
83
Vrhnika bo za nakup gasilske opreme dala 150.000 evrov V požaru tovarne Kemis je na opremi gasilcev nastalo za več kot 200.000 evrov škode. Na vrhniški občini o celotni problematiki Kemisa niso razpravljali, so pa odobrili nekaj denarja za gasilce.
39
Meritve po požaru v Kemisu spodbudne. Vrhničani kljub temu podpisujejo peticijo. Prebivalci Vrhnike si tretji dan po požaru v podjetju z nevarnimi odpadki lahko končno oddahnejo. Zadnje meritve so pokazale, da zrak v naselju in v okolici šol ter vrtcev ni onesnažen.
33
Vrata odpira Cankarjeva spominska hiša na klancu, eden izmed poklonov obletnici njegovega rojstva Mineva 141 let od rojstva začetnika in osrednjega književnika slovenske moderne Ivana Cankarja, čemur se bodo med drugim poklonili v ljubljanskem Cankarjevem domu, spomnili se ga bodo tudi na Vrhniki.
1
Nekdanji delodajalec toži nekdanje zaposlene za 620.000 evrov Javor - Lamelirani program nekdanje zaposlene toži za odškodnino, ker naj bi z eno spontano ustavitvijo dela povzročili 620.000 evrov škode.
48
V Kočevju bodo prenavljali zdravstveni dom, na pomoč države še čakajo Občina Kočevje namerava rekonstruirati in razširiti stavbo tamkajšnjega zdravstvenega d oma, za kar bo v dveh letih namenila 2,4 milijona evrov, upajo pa tudi na pomoč države.

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri učenju kemije
Iščemo osebo za pomoč dijakinji tretjega letnika gimnazije pri učenju kemije (popravni izpit), poudarek predvsem na organski kemiji. 
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

00:40 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

23:10 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

05:30 Prva jutranja kronika
06:00 Dobro jutro!

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo