Notranjska
slice
Pet nekdanjih delavcev Bresta obuja delček njegove proizvodnje
Proizvodnja naj bi prihodnji teden že dejansko stekla, 21. februar 2017 ob 16:53 Konec decembra smo poročali o začetku stečajnega postopka v cerkniškem Brestu, nekdanjem pohištvenem velikanu, ki je v najboljšem obdobju zaposloval kar 2.000 ljudi.
16
Kam je šla slovenska lesarska industrija?
92
21. februar 2017 ob 10:45 Gozdovi pokrivajo več kot 60 odstotkov našega ozemlja, za Finsko in Švedsko smo tretja najbolj gozdnata država Evropske unije, a ne znamo izkoristiti našega edinega naravnega bogastva, ki ga imamo v ...
Loška dolina bogatejša za hostel, prilagojen invalidom na vozičkih
5
20. januar 2017 ob 14:11 Hostel Ars Viva, ki so ga odprli v Podcerkvi v Loški dolini, je prvi namestitveni objekt v Sloveniji, ki je popolnoma prilagojen invalidom na vozičkih.
Kraševci v boju za teran: zakaj so hrvaški argumenti strogo zaupni?
80
20. januar 2017 ob 08:09 130 pridelovalcev in drugih, ki so povezani z vinogradništvom, je ustanovilo Civilno iniciativo za spoštovanje zaščite terana. Opozarjajo na sporno prakso Evropske komisije.
Rakek bo dobil novo športno dvorano s tribunami za 560 ljudi
16
19. januar 2017 ob 10:21 Cerkniška občina bo podpisala pogodbo za graditev nove športne dvorane na Rakeku.
Skrb vzbujajoče stanje cerkniškega vodovoda. Večkrat našli bakterijo E. coli Cerkniški vodovod ima težave, čeprav so nam na tamkajšnji komunali nedavno zatrdili, da težav in okužb ni.
17
Oropal črpalko na Ravbarkomandi, ujeli so ga opitega za volanom Policisti so ponoči obravnavali rop na bencinskem servisu na Ravbarkomandi - moški je z nožem v roki od blagajničarke zahteval denar.
10
Ribničani si obetajo še Yaskawino tovarno industrijskih robotov Japonsko podjetje Yaskawa, ki pri nas že ima svojo podružnico Yaskawa Ristro v Ribnici, namerava v Sloveniji postaviti še tovarno industrijskih robotov, v kateri naj bi sprva zaposlilo 160, sčasoma ...
24
Postojnski svetniki zavrnili postavitev spomenika materi Tereziji v središču mesta Postojnski občinski svetniki so v sredo odločili, da v središču Postojne ne bo kipa matere Tereze.
135
Kočevje slavi izročilo nekdanjih prebivalcev nemškega rodu, Kočevarjev Dnevi kočevarske kulture so namenjeni ohranjaju kulture Kočevarjev, ki izginja ali je že izginila, in opozarjajo na problematiko etničnih skupin ter potrebo po varovanju njihovih kultur.
13
Kovinoplastika Lož prešla v roke finskega sklada KJK Lastniki družbe pooblaščenke Kovinoplastika Lož so v ponedeljek sklenili 62-odstotni delež v Kovinoplastiki Lož prodati kupcu KJK Investicije 5. Sklep so potrdili s 97 odstotki glasov. Takšen je bil ...
2
Kraj, kjer so otroci vedno dobrodošli! V Postojni že tri leta deluje Dnevni center za otroke in mladostnike.
Začeli graditi turistično vstopno točko na Cerkniškem jezeru Notranjski park je začel graditi vstopno točko, kjer želijo urediti turistično-informacijsko središče, ki bo na enem mestu združilo vso lokalno turistično ponudbo.
14
Na Rakitni objestnež požagal zaščiteno Brinarjevo jelko V gozdu na Rakitni je rastla izjemna Brinarjeva ali Klanška jelka, ki pa jo je neznanec pred kratkim nezakonito požagal.
82
Mali raj ob Bloškem jezeru Park Idila, počitniško naselje z majhnimi lesenimi hiškami ob Bloškem jezeru, je novinar angleškega časopisa The Guardian Norm Longley uvrstil med deset najboljših turističnih namestitev, kjer ...
23

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Učna pomoč in asistenca
Iščemo prostovoljca ali prostovoljko za pomoč deklici, ki ima učne težave. potrebno bi ji bilo pomagati pri domačih nalogah, utrjevanju snovi in predvsem pri italijanščini. 
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 TV Transfrontaliera - TG regionale FVG

TV Maribor

07:00 Infokanal - TV Maribor
10:45 Slovenska kronika

Radio Koper

08:45 Radijska kronika
09:00 Dopoldan in pol

Radio Maribor

08:30 Infoservis
09:00 Novice
Kazalo