Notranjska
slice
V Štanjelu se začenja temeljita prenova gradu
Stari del Štanjela bodo zaprli za promet, 19. avgust 2017 ob 17:35 V kraškem biseru Štanjel so začeli obnavljati tamkajšnji grad.
21
Postojnska jama namerava prevzeti Certo Holding
11
5. avgust 2017 ob 17:36 Družba Postojnska jama je sporočila, da namerava objaviti prevzemno ponudbo za delnice Certe Holdinga, to je družbe pooblaščenke, ki ima v posredni lasti tudi hotel in smučišče Cerkno.
Po požaru v Kemisu: Zrak ni trajno poslabšan, Tojnico bo treba sanirati
33
10. julij 2017 ob 15:14 Medresorska skupina za usklajevanje odpravljanja posledic požara v Kemisu je objavila končno poročilo.
Med naravno dediščino Unesca še drug slovenski vpis: dva starodavna bukova gozda
13
7. julij 2017 ob 19:43 Po Škocjanskih jamah, ki so bile na seznam Unescove naravne dediščine vpisane pred 30 leti, je Slovenija dobila drugi vpis: bukov gozd oz. natančneje pragozd Krokar in gozd Snežnik-Ždrocle.
Pri Uncu umrl romunski državljan; avtocesta proti Postojni je bila več ur zaprta
4. julij 2017 ob 10:34 Avtocesta iz smeri Unca proti Postojni je bila več ur zaprta zaradi prometne nesreče, v kateri je umrl 29-letni romunski voznik. Kot so sporočili s PU-ja Koper, so bili o nesreči obveščeni ob 4.20.
Upokojeni zobozdravnik bo brezplačno popravljal zobe Na pobudo zobozdravnika Želimirja Božiča so v Matenji vasi pri Postojni odprli pro bono zobozdravstveno ambulanto, ki bo paciente sprejemala vsak ponedeljek popoldne.
24
Analiza požara v Kemisu: Intervencija hitra in uspešna, zatajilo komuniciranje Prva analiza ukrepanja ob požaru v Kemisu na Vrhniki kaže, da je bila intervencija uspešna in strokovna, šepalo pa je pri kriznem komuniciranju in usklajevanju delovanja strokovnih služb po ...
33
Po onesnaženju na Vrhniki stotine klicev na NIJZ NIJZ je v dveh dneh, odkar je vzpostavil informacijsko linijo glede Kemisovega onesnaženja okolja, prejel več kot 200 klicev in sporočil. Informacije ponuja tudi vladna delovna skupina.
36
Dars začenja obnovo viadukta Ravbarkomanda Dars bo zaradi obnove viadukta Ravbarkomanda in pripadajočega vozišča ter širjenja odstavnih pasov na avtocesti za počivališčem Ravbarkomanda začel postavljati talne označbe.
67
Kemis se ne namerava odseliti z Vrhnike. Onesnažena je tudi prva košnja. Direktor Kemisa Matjaž Nanut poudarja, da Kemis ne namerava svoje dejavnosti prenesti z Vrhnike.
81
Zahteve po odhodu Kemisa in župana, ki ni več prepričan o primernosti lokacije Vrhniški župan Stojan Jakin meni, da bi Kemis verjetno moral najti drugo lokacijo, odhod z Vrhnike zahteva tudi opozicija v občinskem svetu.
45
Postojnski bolnišnici niso blokirali računov, so ji pa rubili denar Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna nima blokiranega transakcijskega računa, kot so zmotno poročali nekateri mediji.
33
Inšpektorji prepovedali pašo okoli Kemisa, krajani hočejo analizo iz tujine Analiza vzorcev krme in solate po požaru v vrhniškem Kemisu je pokazala, da so vsi vzorci solate ustrezni, le en vzorec krme neposredno ob Kemisu ni.
71
V Kemisu na stotine ton nevarnih snovi, koliko jih je zgorelo, ni znano Kemis je na svoji spletni strani objavil podrobno tabelo, v kateri je nanizal snovi, ki so jih skladiščili v času požara.
50
Direktor Kemisa: Požar kot strmoglavljenje letala, kljub varnostnim sistemom se zgodi katastrofa Peti dan po požaru v podjetju Kemis na Vrhniki s protestom zahtevajo zaprtje podjetja in podobnih obratov v bližini. Krajani Sinje Gorice so sporočili: Kemis ne sodi v naselje.
83

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Učenje igranja na kitaro
Mlad begunec iz Sirije si želi, da bi se naučil igranja na kitaro. Iščemo prostovoljca, ki bi mu bil pripravljen pri tem pomagati.
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

00:50 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

23:00 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program RAS
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo