Notranjska
slice
Sanacija preliva bo zaščitila ribe v Cerkniškem jezeru
Projekt bo stal 12.000 evrov, 11. avgust 2018 ob 12:44 Ribiška družina Cerknica se bo v drugi polovici avgusta lotila interventne sanacije preliva v ribniku Rešeto, namenjene ohranjanju ribjega življa v Cerkniškem jezeru.
3
Zaradi nujne sanacije brežin popolna zapora ceste med Godovičem in Idrijo
26
23. julij 2018 ob 09:54 Za mesec dni do 20. avgusta bo za ves promet zaprta glavna cesta Spodnja Idrija - Godovič v Zali. Zapora je nujna zaradi padajočega kamenja s previsne skalnate brežine.
Občinski svet: Kemis mora zapustiti Vrhniko
16
6. julij 2018 ob 12:00 Prokurist podjetja Kemis Emil Nanut je vrhniškemu občinskemu svetu, ki želi izseliti Kemis iz Vrhnike, predstavil dejavnosti dobro leto po požaru, ki je precej uničil obrat za predelavo kemičnih ...
Ali bo postojnski občini uspelo zapreti vojaško vadišče Poček?
77
28. junij 2018 ob 16:56 Občina Postojna bo po 23. decembru letos odpovedala dogovor o uporabi vojaškega vadišča Poček med Postojno in ministrstvom za obrambo, ki je bil podpisan leta 2004.
V Postojni odkrili spominsko ploščo skladatelju Srebotnjaku
22. junij 2018 ob 18:30 Na pročelju hiše na Ljubljanski cesti 26 v Postojni, v kateri se je leta 1931 rodil eden najvidnejših sodobnih slovenskih skladateljev in pedagogov, v letu 2010 umrli Alojz Srebotnjak, so včeraj ...
SV zavrnil očitke postojnske občine, da vojska na Počku krši dogovore Slovenska vojska (SV) postojnski občini pojasnjuje, da dejavnosti na vadišču Poček vojska izvaja skladno z vsemi veljavnimi in obvezujočimi predpisi.
18
Leto dni po požaru v Kemisu: Tovarna spet obratuje, krajani je nočejo več Leto dni od požara v vrhniškem podjetju za predelavo kemičnih odpadkov Kemis obnova objekta še poteka, ta naj bi bil veliko varnejši kot pred požarom. Bližnji potok Tojnica je očiščen.
26
Cankarjevi dnevi prinašajo njegovega duha na Vrhniko in v Celje Te dni sta Vrhnika in Celje v znamenju Cankarjevih dnevov, v katere je uvedel tradicionalni pohod po Vrhniški poti, s prireditvami pa bodo do konca maja počastili Ivana Cankarja, ki se mu bodo vse ...
2
Neznane snovi, ki je povzročila pogin rib v Tojnici, niso odkrili Kemijske a nalize vzorcev vode iz potoka Tojnica niso pokazale prisotnosti nevarnih snovi ali kemikalij, ki so povzročile ponedeljkov pomor rib, je sporočil operativni vodja mobilnega laboratorija ...
8
Potok Tojnica spet onesnažen, tokrat gorvodno od Kemisa Živelj v potoku Tojnica na Vrhniki je znova prizadelo onesnaženje. Potok je tokrat onesnažen v toku višje od tovarne Kemis, voda je rjava in smrdi, iz nje pa so že potegnili okoli sto mrtvih rib.
9
Pet županov na lastno pest rešuje stisko v domovih za starejše V Sloveniji se spopadamo s kroničnim pomanjkanjem postelj v domovih za starejše. Veliko stisko skuša pet gorenjskih in notranjskih županov rešiti na svoj način.
13
Biti gasilec in hkrati kadilec je ubijalsko Pristojni s Kliničnega inštituta za medicino dela so pregledali 283 gasilcev in jim sinoči predstavili skupno zdravstveno poročilo.
51
Naj se Cankarjevo leto začne: novoletni koncert vrhniških simfonikov z gosti Prvi uradni dogodek ob 100-letnici smrti Ivana Cankarja, s katerim stopamo v Cankarjevo leto, bo odzvanjal na njegovi rojstni Vrhniki, saj se mu bodo poklonili z današnjim 30. novoletnim koncertom ...
6
Lesonit skoraj brez lesa Lesonitu zaradi visokih cen in pomanjkanja lesa grozi ustavitev proizvodnje. V podjetju pravijo, da so se težave začele z ustanovitvijo državnega gozdarskega podjetja.
85

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

19:00 Tuttoggi I
19:25 Tg sport

TV Maribor

19:00 Glasbeni videospoti
20:00 Ljudje in zemlja, izobraževalno–svetovalna oddaja TV Maribor

Radio Koper

19:00 Radijski dnevnik
20:00 Sotočja

Radio Maribor

18:00 Radijska delavnica znancev
20:00 Sotočja
Kazalo