Notranjska
slice
Loška dolina bogatejša za hostel, prilagojen invalidom na vozičkih
Odprtje hostla Youth Hostel Ars Viva, 20. januar 2017 ob 14:11 Hostel Ars Viva, ki so ga odprli v Podcerkvi v Loški dolini, je prvi namestitveni objekt v Sloveniji, ki je popolnoma prilagojen invalidom na vozičkih.
5
Kraševci v boju za teran: zakaj so hrvaški argumenti strogo zaupni?
79
20. januar 2017 ob 08:09 130 pridelovalcev in drugih, ki so povezani z vinogradništvom, je ustanovilo Civilno iniciativo za spoštovanje zaščite terana. Opozarjajo na sporno prakso Evropske komisije.
Rakek bo dobil novo športno dvorano s tribunami za 560 ljudi
16
19. januar 2017 ob 10:21 Cerkniška občina bo podpisala pogodbo za graditev nove športne dvorane na Rakeku.
Skrb vzbujajoče stanje cerkniškega vodovoda. Večkrat našli bakterijo E. coli
17
11. januar 2017 ob 08:55 Cerkniški vodovod ima težave, čeprav so nam na tamkajšnji komunali nedavno zatrdili, da težav in okužb ni.
Oropal črpalko na Ravbarkomandi, ujeli so ga opitega za volanom
10
10. januar 2017 ob 11:25 Policisti so ponoči obravnavali rop na bencinskem servisu na Ravbarkomandi - moški je z nožem v roki od blagajničarke zahteval denar.
Ribničani si obetajo še Yaskawino tovarno industrijskih robotov Japonsko podjetje Yaskawa, ki pri nas že ima svojo podružnico Yaskawa Ristro v Ribnici, namerava v Sloveniji postaviti še tovarno industrijskih robotov, v kateri naj bi sprva zaposlilo 160, sčasoma ...
24
Postojnski svetniki zavrnili postavitev spomenika materi Tereziji v središču mesta Postojnski občinski svetniki so v sredo odločili, da v središču Postojne ne bo kipa matere Tereze.
135
Kočevje slavi izročilo nekdanjih prebivalcev nemškega rodu, Kočevarjev Dnevi kočevarske kulture so namenjeni ohranjaju kulture Kočevarjev, ki izginja ali je že izginila, in opozarjajo na problematiko etničnih skupin ter potrebo po varovanju njihovih kultur.
13
Kovinoplastika Lož prešla v roke finskega sklada KJK Lastniki družbe pooblaščenke Kovinoplastika Lož so v ponedeljek sklenili 62-odstotni delež v Kovinoplastiki Lož prodati kupcu KJK Investicije 5. Sklep so potrdili s 97 odstotki glasov. Takšen je bil ...
2
Kraj, kjer so otroci vedno dobrodošli! V Postojni že tri leta deluje Dnevni center za otroke in mladostnike.
Začeli graditi turistično vstopno točko na Cerkniškem jezeru Notranjski park je začel graditi vstopno točko, kjer želijo urediti turistično-informacijsko središče, ki bo na enem mestu združilo vso lokalno turistično ponudbo.
14
Na Rakitni objestnež požagal zaščiteno Brinarjevo jelko V gozdu na Rakitni je rastla izjemna Brinarjeva ali Klanška jelka, ki pa jo je neznanec pred kratkim nezakonito požagal.
82
Mali raj ob Bloškem jezeru Park Idila, počitniško naselje z majhnimi lesenimi hiškami ob Bloškem jezeru, je novinar angleškega časopisa The Guardian Norm Longley uvrstil med deset najboljših turističnih namestitev, kjer ...
23
Kam bo šel dobiček Postojnske jame Občina Postojna in vodstvo Postojnske jame sta se po letu dni sporov in nesoglasij le dogovorila glede delitve denarja iz dobička in našla skupni jezik.
30
Bolnico Franja si je ogledalo že 1,5 milijona obiskovalcev Partizanska bolnišnica Franja pri Cerknem, ki je delovala od zime 1943 do maja 1945, spada med pogosto obiskane pomnike druge svetovne vojne.
10

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Učenje francoskega jezika
Išče se prostovoljec, ki bi učil francosko 28-letnega begunca, ki živi v azilnem domu na Kotnikovi ulici. Tekoče govori angleško, farsi, arabsko in kurdsko.  Zelo ima rad jezike ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

21:00 Una ciacolada con ...: Nives Zudič Antonič, 11/10
21:35 K2 - La montagna e le sue genti

TV Maribor

21:00 Darja Švajger, koncert v SNG Maribor
22:00 Spoznajmose.com, svetovalno izobraževalna oddaja, ponovitev

Radio Koper

20:00 Večer z Branetom Rončelom
21:30 Sami naši

Radio Maribor

20:00 Spomini znanih Slovencev
22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
Kazalo