Notranjska
slice
Biti gasilec in hkrati kadilec je ubijalsko
Osem mesecev po požaru v Kemisu: Analiza gašenja in zdravstvenega stanja gasilcev, 19. januar 2018 ob 13:33 Pristojni s Kliničnega inštituta za medicino dela so pregledali 283 gasilcev in jim sinoči predstavili skupno zdravstveno poročilo.
50
Naj se Cankarjevo leto začne: novoletni koncert vrhniških simfonikov z gosti
6
6. januar 2018 ob 11:10 Prvi uradni dogodek ob 100-letnici smrti Ivana Cankarja, s katerim stopamo v Cankarjevo leto, bo odzvanjal na njegovi rojstni Vrhniki, saj se mu bodo poklonili z današnjim 30. novoletnim koncertom ...
Lesonit skoraj brez lesa
85
7. december 2017 ob 19:47 Lesonitu zaradi visokih cen in pomanjkanja lesa grozi ustavitev proizvodnje. V podjetju pravijo, da so se težave začele z ustanovitvijo državnega gozdarskega podjetja.
Po 70 letih v stečaj. Kaj bo z 230 kmetovalci in 30 trgovinami?
8
28. november 2017 ob 21:00 Po odločitvi sodišča, da gre Kmetijsko-gozdarska zadruga Krpan v stečaj, so zaprli še preostalih 30 trgovin, večinoma na Notranjskem.
V Cerknico se po več kot 40 letih vrača 21 slik Lojzeta Perka
1
10. november 2017 ob 20:20 Občina Cerknica je na včerajšnji javni dražbi odkupila zbirko 21 slik cerkniškega umetnika Lojzeta Perka.
V Lipici še vedno manjka 200 ton sena za konje V Kobilarni Lipica, kjer so pred dvema mesecema zatrjevali, da bodo vse potrebne količine sena, ki jih tudi sicer kupijo na trgu, našli na Krasu, krmo za konje iščejo tudi čez mejo.
29
Švicarski Lonstroff bo postavil tovarno v Logatcu Na ministrstvu za gospodarstvo so za TV Slovenija potrdili, da bo švicarska družba Lonstroff, ki je del japonske skupine Sumitomo Rubber Industries, postavila tovarno medicinskih elastomerov v ...
38
V Kemisu učinkovitejša oprema za nadzor in gašenje Vrhniško podjetje Kemis napoveduje, da bodo med sanacijo pogorelega objekta vgradili izboljšano protipožarno zaščito konstrukcije, celotna površina pa bo pokrita z samodejnim gasilnim sistemom.
10
Sodišče pritrdilo malim delničarjem: Vodstvo družbe Certa Holding nezakonito imenovano Leto dni po uporu malih delničarjev v Hotelu Cerkno, ko jim je nadzorni svet s fizično silo preprečil sodelovanje na skupščini, je Višje sodišče v Kopru razsodilo, da so imeli mali delničarji prav.
16
V Loški dolini se medvedi sprehajajo po dvorišču, pod Krvavcem so enega odstrelili V letu dni se bo pri nas ustrelilo 108 medvedov in 10 volkov. Odločba o odstrelu ministrstva za okolje in prostor vsako leto povzroči buren odziv javnosti.
63
Vroča loška atrakcija, ki privablja tujce: Medvedji safari V teh dneh tudi Loški dolini ne manjka obiskovalcev z vsega sveta, ki so kar malce nenadejano odkrili kraje pod Snežnikom, potem ko si je gostinec Miha Mlakar domislil prav posebne znamenitosti - ...
32
Zmaj 'ma mlade in se letos veliko klati tudi po ulicah Postojne Postojnski festival Zmaj 'ma mlade ljubiteljsko in prostovoljno organizirajo mladi prostovoljci, ki verjamejo, da bi bil njihov kraj brez tega festivala pust in brez svoje prave poletne podobe.
V Štanjelu se začenja temeljita prenova gradu V kraškem biseru Štanjel so začeli obnavljati tamkajšnji grad.
23
Postojnska jama namerava prevzeti Certo Holding Družba Postojnska jama je sporočila, da namerava objaviti prevzemno ponudbo za delnice Certe Holdinga, to je družbe pooblaščenke, ki ima v posredni lasti tudi hotel in smučišče Cerkno.
11
Po požaru v Kemisu: Zrak ni trajno poslabšan, Tojnico bo treba sanirati Medresorska skupina za usklajevanje odpravljanja posledic požara v Kemisu je objavila končno poročilo.
33

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Učna pomoč pri slovenščini in angleščini za 6. razred Osnovne šole
V Hiši Sadeži družbe Žalec iščemo prostovoljce za izvajanje učne pomoči pri predmetu slovenščina in angleščina za 6. razred osnovne šole.  Učna pomoč se bo izvajala v Žalcu, v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

14:40 Est ovest
15:00 Spezzoni d' archivio

TV Maribor

12:50 Dobro jutro
15:25 Ljudje in zemlja, ponovitev

Radio Koper

14:30 Poročila
15:00 Pesem tedna

Radio Maribor

14:30 Do popoldneva
17:00 Aktualno regionalno
Kazalo