V prizidku je za začasne namestitve, ki se jih lahko v primeru okužb nameni za ureditev sive in rdeče cone, urejenih osem mest, možno je zagotoviti tudi ločenost čistih in nečistih poti. V prizidku so urejeni novi prostori za izvajanje fizioterapije in delovne terapije, prostori za druženje, dodatni prostori za zaposlene, sanitarije in nekaj skladiščnih prostorov.

Po besedah direktorice Matke Velepec Šajn so gradnjo začeli oktobra lani, potekala je brez večjih zapletov in težav, zaključili pa so jo v rekordno kratkem času. "Z novimi prostori se bomo lahko še bolj odprli in povezali z lokalno skupnostjo, društvi, šolami in vrtci. V preteklosti smo z Občino Grosuplje dobro sodelovali, zato ne dvomim, da bomo v prihodnosti izpeljali še več skupnih projektov, s poudarkom na medgeneracijskem sodelovanju in solidarnosti," je dejala.

Odprtje novih prostorov je po njenih besedah dokaz, "da je mogoče z močno voljo, pozitivno naravnanostjo in zagnano ekipo sodelavcev premikati meje tudi na področju institucionalnega varstva starejših". "Zdaj pa je naša naloga, da novim prostorom damo življenje," je dodala.

Projekt je stal 1,24 milijona evrov, v celoti pa ga je financiralo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Generalni direktor direktorata za starejše in deinstitucionalizacijo na omenjenem ministrstvu Andrej Grdiša je povedal, da so na "ministrstvu tudi skozi prizmo epidemije covida-19 videli, kako slabo je stanje v domovih za starejše po Sloveniji, zato smo pristopili k reševanju te težave. V proračunu so bila zagotovljena potrebna sredstva, odprti so številni evropski projekti in tudi v prihodnje si bomo prizadevali, da se čim več denarja nameni varnemu in boljšemu bivanjskemu okolju za starejše."