Že lani je bila šola deležna celovite energetske sanacije šolskih prostorov in telovadnice z zamenjavo vira ogrevanja.

Foto: Občina Ivančna Gorica
Foto: Občina Ivančna Gorica

Že v kratkem bodo v šoli, ki jo v tem šolskem letu obiskuje 449 učencev, stekla nova gradbena dela. Med drugim je predvidena odstranitev severozahodnega trakta učilnic v pritličju za odrom v avli, kjer bo zrasel prizidek v tlorisno podobnih gabaritih. Imel bo dve etaži s sedmimi učilnicami.

Projekt vključuje tudi prenovo kuhinje, ki bo dobila nove instalacije in novo kuhinjsko opremo, dodatno bodo preuredili upravne prostore, zbornico in kabinete. Nove učilnice bo s starim delom povezoval hodnik v 1. nadstropju šole.

"Gre gre izjemno zahteven projekt, saj se bo začel v času šolskega pouka, čeprav bo glavnina del potekala poleti. To pomeni, da bo moral izvajalec v veliki meri sodelovati s šolo ter z njo usklajevati gradbene in šolske aktivnosti," je ob podpisu pogodbe povedal župan Strnad.

Občina je že tudi v fazi izbire izvajalca za dobavo in montažo kuhinjske opreme, v pripravi je še javno naročilo za izbiro dobavitelja pohištvene in ostale opreme.

Rok za prenovo šolskih prostorov je november, medtem ko je treba nemoteno delovanje kuhinje in zbornice zagotoviti prej, do začetka novega šolskega leta. Pogodbena vrednost naložbe znaša 1,9 milijona evrov.