Iz sklada bodo namenili do 180.000 evrov, kar so vsa sredstva, ki so trenutno zbrana v proračunski rezervi, so sporočili z občine.

4. avgusta so katastrofalne hudourniške poplave prizadele tudi 26 od 31 naselij v občini Medvode. Prizadete so bile praktično vse krajevne skupnosti. Sprožilo se je več kot 20 plazov, ki so prekinili cestne povezave, oskrbo z električno energijo na določenih območjih občine ter poškodovali stanovanjske objekte. Narasla vodotoka Save in Sore sta poškodovala cestno infrastrukturo, komunalno, elektro, plinsko in vodovodno infrastrukturo, mostove in podvoze.

Povodenj je povzročila obilo škode tudi na stanovanjskih objektih, katerih del je bil zalit ali drugače poškodovan, nekaj objektov pa je bilo zaradi poškodb ocenjenih kot neprimernih za bivanje, zato je bilo prebivalce treba umakniti v začasne nastanitvene kapacitete.

Sile zaščite, reševanja in pomoči, Civilne zaščite, javne gasilske službe so bile aktivne od prvega dne pri odstranjevanju nevarnosti, reševanju življenj, varovanju premoženja in infrastrukture ter kulturne dediščine.

Iz proračunske rezerve bodo plačali pogodbenike Civilne zaščite za tehnično reševanje (gradbena mehanizacija), dobavo materialno-tehničnih sredstev, ki je bila in bo uporabljena v zagotavljanju zaščite, reševanja, pomoči, refundacije osebnih dohodkov pripadnikom Civilne zaščite in javne gasilske službe ter za prehrano, gorivo in opremo za sile zaščite in reševanja.

Občina izvaja tudi vse druge ukrepe in dejavnosti, ki so potrebni za blažitev posledic poplav na območju Medvod, so še dodali na občini.