Istrabenz Turizem naj bi pet let vodila Lorela Dobrinja. Foto: BoBo
Istrabenz Turizem naj bi pet let vodila Lorela Dobrinja. Foto: BoBo

Nadzorni svet ene največjih slovenskih hotelskih hiš je danes sprejel nepričakovan predlog predsednika uprave Antoloviča za sporazumno prenehanje mandata in pogodbe o zaposlitvi, je za MMC poročala novinarka TV Slovenija Elen Batista Štader. Na čelu družbe je bil sedem let.

O zaupnici Antoloviču so mediji ugibali že pred meseci. V javnosti so se pojavile informacije, da nadzornike zanimajo nekateri sporni posli in poslovanje podjetja. Antolovič je očitke o nezakonitosti ostro zanikal.

Na čelu dosedanja izvršna direktorica
Na mesto predsednice uprave družbe s petletnim mandatom je nadzorni svet imenoval Lorelo Dobrinjo, zdajšnjo izvršno direktorico v družbi. Mandat predsednice uprave bo nastopila 1. januarja 2015.

Antolovič je bil sicer na čelu različnih turističnih podjetij v Portorožu že vse od slovenske osamosvojitve, pa tudi eden najizkušenejših turističnih delavcev v Sloveniji nasploh.

Družba Istrabenz Turizem pod znamko Life Class združuje sedem hotelov v Portorožu, enega v Opatiji in upravlja Terme Sveti Martin na Hrvaškem.