Podjetniško-obrtni in kmetijski sejem so v Brežicah pripravili že četrtič. Na njem se predstavlja več kot 100 razstavljavcev. Foto: Goran Rovan
Podjetniško-obrtni in kmetijski sejem so v Brežicah pripravili že četrtič. Na njem se predstavlja več kot 100 razstavljavcev. Foto: Goran Rovan
Največ razstavljavcev je seveda iz Posavja. Foto: Goran Rovan

Na letošnjem POK-u, ki bo trajal le dva dni, se predstavljajo razstavljavci iz vse Slovenije. Tako različni obrtniki, rokodelci, kot tudi drugi pridelovalci in predelovalci, seveda pa tudi predstavniki podjetij in društev ter drugi, ki želijo prikazati svojo dejavnost in tako opozoriti nase.

Letošnji sejem prinaša tudi nekaj novosti. Tako se bo na njem odvijal pester otroški program, ki bo tokrat skoncentriran v delavnicah tematske »Ulice obrtnikov«. V njej bodo lahko otroci skozi različne delavnice spoznali stare obrtniške poklice. Pripravili so tudi sejemsko ploščad z izjemnim razgledom na sejemski prostor, kjer se bodo lahko obiskovalci odpočili in pokramljali. Pripravili pa bodo tudi kmečke igre posavskih športnih društev in sejemsko vinsko klet, kjer bodo ves čas trajanja sejma potekale degustacije posavskih vin.

Kot vsako leto, bo tudi letos sejem, ki je za vse obiskovalce brezplačen, postregel s pestrim kulturnim in zabavnim programom na glavnem prireditvenem odru in z bogatim izobraževalnim programom v prvem nadstropju večnamenske dvorane. Ker zanimanje za sejem iz leto v leto raste, organizator že razmišlja o ustreznejši lokaciji sejma, ki bi omogočala, da bi se nanj lahko prijavilo več razstavljavcev, tako tistih, ki razstavljajo v notranjih prostorih, kakor tistih, ki bi želeli imeti večje zunanje razstavne površine.

Za MMC Goran Rovan