Kangler nima podatkov, da bi proti njemu tekel kakršen koli kazenski postopek. Foto: RTV SLO
Kangler nima podatkov, da bi proti njemu tekel kakršen koli kazenski postopek. Foto: RTV SLO

Pismo, ki se je v javnosti pojavilo danes, Kanglerja obtožuje storitve dveh kaznivih dejanj goljufije in dveh kaznivih dejanj overitve lažne vsebine, za katera naj bi mu grozilo do 12 let zapora. Iz pisma je razvidno, da naj bi Kangler leta 2002 v Mariboru kupil manjše stanovanje in prijavil, da živi ločeno od žene in otroka, sicer prijavljena v občini Duplek. V resnici pa naj bi sporno stanovanje oddajal v najem brez vednosti državnih organov. Pred kratkim naj bi stanovanje zamenjal za večjega, državnim organom pa spet prijavil, da živi ločeno od družine. Kangler naj bi v resnici živel v Ljubljani oz. Dupleku, še navajajo avtorji pisma.

Z omenjenim stanovanjem naj bi se Kangler tudi finančno okoristil, zato mu grozi daljša zaporna kazen. Kangler trdi, da je v stanovanju tudi resnično živel in da gre za "čista podtikanja". Policija je sporočila, da bo navedbe proučila in ukrepala skladno s pooblastili.

SD ne bodo podprli nikogar
Območno združenje SD-ja pa je sprejelo sklep, da v drugem krogu volitev ne podpre nobenega kandidata. Zdajšnji župan Boris Sovič je sicer napovedal, da bo osebno glasoval za Gregorja Pivca, ker naj bi imel boljši program.