Janković je program vodenja mesta oblikoval po podjetniški logiki. Foto: RTV SLO
Janković je program vodenja mesta oblikoval po podjetniški logiki. Foto: RTV SLO
Zoran Janković
Janković je predstavil svoj program, kandidatne liste pa še ne. Foto: RTV SLO


Program je narejen po podjetniški logiki, Jankovićev strokovni svet pa je že sprejel časovni načrt uresničitve zastavljenih projektov. Po mnenju kandidata je bila Ljubljana premalo ambiciozna po finančni in kadrovski plati.

Jankovićev program na prometnem področju predvideva dokončanje Barjanske vpadnice, sklenitev notranjega obroča, tri nove parkirne hiše in ponoven razmislek o premiku tirov pod zemljo. Med večjimi prostorskimi posegi načrtuje oživitev promenade med Tivolijem in Ljubljanskim gradom, obnovo stadiona za Bežigradom ter gradnjo novega stadiona in večnamenske športne dvorane v Stožicah.

V programu obljublja tudi modernizacijo mestne uprave in reorganizacijo Javnega holdinga Ljubljana pa gradnjo vrtcev, domov za starejše občane in 3.000 stanovanj v Stanežičah. Na mestu Cukrarne naj bi vzpostavili Mestno negovalno bolnišnico, obnovili pa naj ti tudi prostore tovarne Rog. Janković je mladim poleg Metelkove namenil še Kino Šiška.

Kandidat je še povedal, da je za volilno kampanjo za zdaj zbral nekaj manj kot milijon tolarjev. Kandidatno listo naj bi predstavil po 19. septembru.