V Celju se bodo za županski stolček potegovali štirje kandidati, vsi moškega spola. Foto: RTV SLO
V Celju se bodo za županski stolček potegovali štirje kandidati, vsi moškega spola. Foto: RTV SLO
Vrstni red na glasovalnih lističih bo natančno takšen. Foto: RTV SLO
spomenik NOB, Celje
Za županski stolček se bodo potegovali štirje moški. Foto: RTV SLO

Stane Mele je napovedal, da bi se kot župan zavzemal za to, da bi Celje postalo univerzitetno mesto in hkrati regijsko tehnološko središče, ki ustvarja nova delovna mesta. Mele meni, da bi se moral trend upadanja števila prebivalcev v mestu ustaviti. Kot eno izmed ključnih točk svojega programa je izpostavil še prenovo starega mestnega jedra, preselitev zaporov in vojašnice izven Celja, zgraditev avtokampa blizu Šmartinskega jezera, uvrstitev Starega gradu na seznam evropske kulturne dediščine in osvetlitev poti ob Savinji. Vzpostavil bi blagovno znamko Celje, knežje mesto in preoblikoval javni mesti promet, ki bi vključeval brezplačno krožno progo.

Zdenko Podlesnik
LDS

Zdenko Podlesnik, 46-letni diplomirani ekonomist, predsednik nadzornega sveta ljubljanske borze, je v svojem programu zapisal, da si želi dokončati že začete projekte, med drugim Osrednjo knjižnico Celje, Toplarno Celje in Tehnopolis. Podlesnik bi se kot župan zavzel za pregledno in načrtno vodenje proračuna in za spodbujanje gospodarstva v občini. Kot župan bi tudi reurbaniziral staro mestno jedro in zgradil komunalno opremo za nove stanovanjske soseske individualnih gradenj. Predsednik celjskega odbora LDS-a podpira idejo Celja kot evropske prestolnice kulture in mesta, ki nudi mladim dovolj priložnosti.

Milan Rajtmajer
NSi

Milan Rajtmajer iz Nove Slovenije se je v svojem volilnem programu, poimenovanem 11 korakov za evropsko Celje zavzel za kakovostno življenje Celjanov, oživitev mestnega jedra s podelitvijo neprofitnih najemnin najemnikom lokalov, podprl mala in srednja podjetja in uvedel celjsko blagovno znamko. Kot morebitni celjski župan bi se zavzel za izdelavo strateškega turističnega načrta do leta 2012, uvedel pa bi tudi varuha bolnikovih pravic. Do leta 2008 bi zgradil mladinski hotel, oživil pa bi tudi Stari grad. Zaradi boljše pretočnosti prometa v središču bi uvedel plačilo parkirnine z SMS-sporočili, ter brezplačne proge med 17 in 24 uro.

Bojan Šrot
SLS

Bojan Šrot, aktualni župan Mestne občine Celje, trdi, da je v dveh iztekajočih se mandatih uresničil vse zadane obljube, razen obnove mestne tržnice, ki pa se bo začela prihodnje leto. Šrot je napovedal sprejem programskega strateškega dokumenta, ki bi opredelil razvoj mesta in okolice do leta 2020. Funkcijo župana bi še naprej opravljal nepoklicno.