Franc Kangler je bil gost spletne klepetalnice. Foto: RTV SLO
Franc Kangler je bil gost spletne klepetalnice. Foto: RTV SLO
Franc Kangler
Franc Kangler si želi, da bi slovenska nogometna reprezentanca reprezentančne tekme igrala v Mariboru. Foto: RTV SLO

Kangler je v spletni klepetalnici MMC-ja kot največjo težavo Maribora izpostavil komunalne odpadke, saj mesto nima primernega kraja za odlagališče. Zavzema se za oživitev Cegorja, k rešitvi pa poziva vseh 32 občin članic Cegorja, s katerimi se morajo dogovoriti o termični obdelavi odpadkov.

Celoten klepet si lahko preberete tukaj.
Ureditev Ulice Kneza Koclja in Koroške ceste pa Mariborčani lahko pričakujejo do 1. maja 2008, saj naj bi bili projekti vključeni v proračun za leto 2007.

Vandalizem v mestnem parku bi uredil z dogovorom s policijo in z redarji. Ne zdi se mu narobe, če se policist zvečer sprehaja po mestnih ulicah ali po parku. Mladim pa je treba ponuditi programe in vizijo za druženje, kjer se bodo ukvarjali predvsem s projekti in bodo manj razmišljali o vandalizmu.

Glede mariborskega letališča pa je Kangler povedal, da je nujno treba spodbuditi vse turistične in gospodarske subjekte v regiji, saj brez širšega interesa mariborsko letališče ne bo zaživelo. Kot predsednik odbora za promet v DZ-ju pa spremlja pripravo projektne dokumentacije za podaljšanje steze, tečejo projekti za kopensko-logistični center, ki pomeni predvsem povečanje tovornega prometa na mariborskem letališču.