V Mariboru se bo za županski stolček potegovalo več kot deset kandidatov. Foto: RTV SLO
V Mariboru se bo za županski stolček potegovalo več kot deset kandidatov. Foto: RTV SLO
Mariborska mestna hiša
Kandidat za mariborskega župana mora zbrati 1.907 podpisov volivcev. Foto: RTV SLO

Kuster se zaveda nujnosti drugačnega reševanja številnih nesoglasij v mestu, zavzemal pa se bo za jasnost, budnost in transparentnost v delovanju. Kuster, ki je hkrati tudi član Gibanja za pravičnost in razvoj, bo program Neodvisne liste predstavil v začetku oktobra.

Kuster bo podpise podpore začel zbirati prihodnji teden, ko bo odprl tudi svojo pisarno, objavljena pa bo tudi njegova spletna stran.

Mariborčanom Kuster obljublja brezplačen dostop do interneta, brezplačen avtobusni prevoz na vseh progah mestnega prometa in brezplačno uporabo vseh športnih površin starejšim občanom.

Sicer pa so kandidaturo za župana Maribora napovedali še neodvisni kandidat Gregor Pivec, Franc Kangrel iz SLS-a, Milan Petek iz LDS-a, Avgust Heričko iz DeSUS-a, Franc Piberl iz liste Glas žensk Slovenije, Stojan Auer iz Liste za pravičnost in razvoj, Stanislav Holc iz Neodvisne štajerske stranke, Jože Kuhar iz Liste za skladen razvoj Maribora, neodvisni kandidat Rihard Kovačič - Modri in Melita Cimerman iz Zelenih Slovenije.