Borut Sajovic je kandidat LDS-a, v drugem krogu volitev za župana Tržiča pa se bo pomeril s Pavlom Ruparjem iz SDS-a. Foto: www.borutsajovic.si
Borut Sajovic je kandidat LDS-a, v drugem krogu volitev za župana Tržiča pa se bo pomeril s Pavlom Ruparjem iz SDS-a. Foto: www.borutsajovic.si
Občina Tržič
Borut Sajovic zanika navedbe časopisa, da je vložil zahtevo za spremembo namembnosti kmetijskih zemljišč. Foto: RTV SLO

Šlo naj bi za domnevne premoženjske nečednosti družin Sajovic in Kunčič, v katero se je Sajovic priženil. Kot so zapisali v Slovenskih novicah, se je brat Sajovičeve žene pred 20 leti zapletel z žensko, ki mu je rodila hčer. Dekle pa naj bi družini kasneje izigrali za dediščino, ki naj bi ji pripadala, s tem, ko so po smrti njenega očeta prodali njegovo hišo in obdržali kupnino.

Borut Sajovic je trditve o nezakonitostih glede lastništva zavrnil. Povedal je, da gre za tragično zgodbo staršev njegove žene, v katero pa sam ni vpleten. Dodal je, da je ženina nečakinja že takrat, ko sta njen dedek in babica še živela, zahtevala dediščino, zgodba pa se rešuje na sodišču. Ženino nečakinjo je označil za "preračunljivo gospo", ki naj bi prijateljevala z Ruparjem, s katerim naj bi zgodbo zakuhala skupaj.

Časopis: Sajovic lastnik več nepremičnin
V časopisu pa Sajovicu očitajo tudi lastništvo številnih kmetijskih zemljišč, za katere naj bi vložil zahtevek za spremembo namembnosti, in da sta skupaj z ženo lastnika več nepremičnin. Sajovic je pojasnil, da je res lastnik več kmetijskih zemljišč, ki jih je kupil pred več kot 20 leti, med poslanskim mandatom pa ni pridobil nobenega izmed očitanih premoženj, vložil pa ni niti zahteve za spremembo namembnosti. Svoje premoženje je prijavil komisiji za preprečevanje korupcije, žena pa je lastnica le zobne ambulante in garsonjere.

Prepričan, da za zadevo stoji Rupar
Borut Sajovic je prepričan, da za zadevo stoji Pavel Rupar, saj mu javnomnenjske raziskave pred drugim krogom volitev ne kažejo dobro. Ob tem je dodal, da bo v časopisu zahteval popravek.

SD bo podprl Sajovica
Tržiški Socialni demokrati so se odločili, da bodo v drugem krogu županskih volitev podprli Boruta Sajovica, saj bodo tudi Socialni demokrati z njegovo izvolitvijo za župana Tržiča lažje in v večjem obsegu uresničili lastni program, ki bo omogočil hitrejši razvoj Tržiča, je dejal predsednik tržiškega SD-ja Jure Meglič.

SD v županski bitki tako ne bo podprl Pavla Ruparja, kar naj bi pred dnevi objavil Radio Gorenc, ki pa je, po besedah Boruta Sajovica, pod Ruparjevim nadzorom.