V prestolnici se obeta boj za ugled. Foto: EPA
V prestolnici se obeta boj za ugled. Foto: EPA

Kunič je program osredinil okoli gesla Za ugledno prestolnico, kar naj bi se odrazilo na intelektualnem, kulturnem, umetniškem in mednarodnem dvigu ugleda Ljubljane. Zavzema se za širitev mestnega jedra, nadomestitev Cukrarne, med drugim pa tudi za nov stadion, povečanje drame, gradnjo novega Kolizeja, pogojno pa tudi džamije.

Če bo izvoljen, založnik Luka Novak napoveduje združevanje civilnega in političnega ter kulturnega in gospodarskega življenja. Med drugim naj bi podprl legalizacijo Metelkove.

Poleg Novaka in Kuniča se bodo za mesto župana potegovali še neodvisni kandidat Zbora za Ljubljano France Arhar (s podporo SDS, NSi in SLS), Danica Simšič (SD), Franček Rudolf (DeSUS) in Marjan Rekar (SNS). Med zunajparlamentarnimi strankami pa so kandidati še Miha Jazbinšek (Zeleni Slovenije), Janez Sodržnik (Ljubljana, moje mesto), Mihael Jarc (Lista za čisto pitno vodo), Karl Lipič (Stranka ekoloških gibanj), Franci Slak (Aktivna Slovenija) in Marko Mitja Feguš (Socialna liberalna stranka). Prvi uradni županski kandidat v Mestni občini Ljubljana s podporo več kot 2.500 podpisov volivk in volivcev je Zoran Jankovič. Podpise podpore pa zbira tudi neodvisni kandidat Zoran Dernovšek.