MMC priporoča

Poudarki

  • Vlada naj bi ignorirala dejstvo, da v Sloveniji obstaja vrsta primernih strokovnjakinj in strokovnjakov.
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.2 od 105 glasov Ocenite to novico!
Mojca Kucler Dolinar
Mojca Kucler Dolinar Foto: BoBo
Podpisniki odprtega pisma (po abecednem redu): Milica Antić Gaber; Miloš Bartol; Mitja Blažič; Milena Mileva Blažič; Srečo Dragoš; Vito Flaker; Tatjana Greif; Marina Gržinič Mauhler; Nina Hribernik; Alenka Janko Spreizer; Mija Javornik; Maca Jogan; Damir Josipovič; Liana Kalčina; Tanja Kamin; Duška Kneževič Hočevar; Neža Kogovšek Šalamon (za Mirovni inštitut); Borut Koloini; Vera Kozmik Vodušek; Taja Kramberger; Simona Kranjc; Roman Kuhar; Vesna Leskošek; Sonja Lokar; Oto Luthar; Metka Mencin Čeplak; Rastko Močnik; Brane Mozetič; Dunja Obersnel Kveder; Andrej Pančur; Elena Pečarič; Dragan Petrovec; Tanja Pleš; Igor Pribac; Maruša Pušnik; Barbara Rajgelj; Metka Roksandić; Drago Braco Rotar; Renata Salecl; Ana Marija Sobočan; Renata Šribar; Darko Štrajn; Katja Šugman Stubbs, Irena Šumi; Marjan Toš; Suzana Tratnik; Nada Turnšek; Andrej Ule; Mojca Urek; Tanja Velagić; Marta Verginella; Barbara Vodopivec; Nina Vodopivec; Darja Zaviršek; Alenka Zupančič; Igor Ž. Žagar
Mojca Kucler Dolinar
Vlada je Mojco Kucler Dolinar imenovala za članico in predstavnico Republike Slovenije v Evropski komisiji proti rasizmu in nestrpnosti (ECRI) pri Svetu Evrope. Foto: Osebni arhiv
VIDEO
Odprto pismo proti imenov...

Dodaj v

Mojca Kucler Dolinar: Bo kos nadzoru nestrpnosti in rasizma?

Odprto pismo vladi glede imenovanja vidne članice NSI-ja v ECRI
5. januar 2013 ob 06:36,
zadnji poseg: 5. januar 2013 ob 15:06
Ljubljana - MMC RTV SLO

Na vlado in na odbor ministrov in ministric Sveta Evropa je naslovljeno odprto pismo, v katerem se podpisniki odzivajo na imenovanje Mojce Kucler Dolinar za predstavnico RS v Evropski komisiji proti rasizmu in nestrpnosti.

V odprtem pismu Vladi Republike Slovenije in Odboru ministric in ministrov Sveta Evrope se podpisniki odzivajo na vladni odgovor na poslansko vprašanje poslanke SD-ja Majde Potrata glede primernosti imenovanja Mojce Kucler Dolinar za članico in predstavnico Republike Slovenije v Evropski komisiji proti rasizmu in nestrpnosti (ECRI) pri Svetu Evrope.

Temeljne naloge ECRI-ja so med drugim spremljanje zakonodaje držav članic, njihovih politik in drugih ukrepov za boj proti rasizmu, ksenofobiji, antisemitizmu in nestrpnosti in njihovemu preprečevanju ter njihove učinkovitosti ter izoblikovanje priporočil državam članicam za izboljšanje teh zakonov, politik in ukrepov.

Vlada je v odgovoru na vprašanje poslanke Potrate, naj kaj je oprta odločitev za imenovanje Mojce Kucler Dolinar, sicer članice izvršilnega odbora NSI-ja, med drugim odgovorila, da je skozi delo v zasebnem in javnem sektorju imela stik z ranljivimi skupinami prebivalstva in možnost, da sodeluje pri oblikovanju zakonodaje in ukrepov za njihovo polno vključitev v družbeno udejstvovanje.

Njena zavzetost in dejaven pristop pa se odražata na številnih področjih, npr. pri reševanju romske problematike, pri sodelovanju pri spreminjanju zakonodaje in ukrepov za lažje pridobivanje delovnih dovoljenj za tujce in pri sodelovanju in podpori pri ureditvi pravnega položaja istospolnih partnerskih skupnosti.

Kucler Dolinarjeva: Svoja ravnanja usmerjam po lastnem prepričanju in tako bo tudi ostalo
"Prav je, da državljani aktivno spremljajo delo in odločitve politike ter imajo o tem svoje mnenje. Kritičnost je vedno dobrodošla, sploh če je obrazložena in odmerjena z enakimi vatli za vse," je javni poziv za MMC komentirala Kucler Dolinarjeva.

"Vprašanja, ki jih pokriva ECRI, so stvar aktualne politike. Tudi vsak aktiven državljan mora biti del aktualne politike. Če pa me sprašujete po neodvisnosti in nepristranskosti, odgovarjam, da trenutno ne opravljam nobene funkcije, zaradi katere bi morala upoštevati vladna navodila. Svoja ravnanja usmerjam po lastnem prepričanju in tako bo tudi ostalo," dodaja.

Podpora civilne iniciative za družino in pravice otrok
Civilna iniciativa za družino in pravice otrok v naknadnem odzivu izraža nad neutemeljenim, krivičnim in diskriminatornim blatenjem dobrega imena Kucler Dolinarjeve in ugleda Republike Slovenije s strani podpisnikov odprtega pisma Vladi Republike Slovenije in Odboru ministric ter ministrov Sveta Evrope. Pristojnim predstavnikom v državah članicah Sveta Evrope priporočajo, da to pismo razumejo kot ponesrečen poskus diskvalifikacije Mojce Kucler Dolinar zaradi njenega doslednega zavzemanja za spoštovanje univerzalnih človekovih pravic vseh državljanov. Predlagajo, da pismo v tem smislu štejejo za brezpredmetnega.

"Mojca Kucler Dolinar je znana kot načelna in dosledna zagovornica človekovih pravic. Znana so njena načela za dosledno spoštovanje človekovih pravic otrok, ki jih je zastopala tudi v času kampanje o spornem Družinskem zakoniku, ki so ga državljanke in državljani prepričljivo zavrnili na referendumu leta 2012. Prav tako si Mojca Kucler Dolinar v svojem javnem delovanju prizadeva za temeljno pravico vsakega človeka do dostojnega pokopa, ki je žal v naši državi še vedno odvzeta več 10.000 ljudem. Mojca Kucler Dolinar se zavzema tudi za dosledno spoštovanje verske svobode vseh veroizpovedi. Mnogi podpisniki odprtega pisma tem njenim prizadevanjem za temeljne človekove pravice v Sloveniji nasprotujejo, nekateri med njimi so znani kot kristjanofobi in zelo nestrpni do verujočih sodržavljanov ter tudi sicer nestrpni do drugače mislečih. V njihovih nestrpnih izjavah v pismu je mogoče prepoznati diskriminatoren poskus onemogočiti Mojco Kucler Dolinar pri njenem domačem in mednarodnem delovanju," so zapisali.

Imenovanje v nasprotju s statutom ECRI-ja?
Podpisniki odprtega pisma sicer ugotavljajo, da je vladna odločitev za imenovanje Mojce Kucler Dolinar v nasprotju s statutom ECRI-ja, v katerem sta navedeni zahteva po moralni avtoriteti kot tudi zahteva po strokovnosti.

"Glede moralnega ugleda Mojce Kucler Dolinar vlada nerelevantno ugotavlja, da se je Mojca Kucler Dolinar "med opravljanjem številnih funkcij /.../ izkazala tudi kot avtonomna osebnost, zaradi česar je moč upravičeno predpostavljati, da bo znala ustrezno delovati tudi v vlogi članice Ecri." To izjavo prepoznavamo kot hkrati žaljivo za nominiranko in ignorantsko glede pojmov strokovnosti in moralnega ugleda," je zapisano v pismu vladi.

Podpisniki tudi ugotavljajo, da je absurdno pričakovati, da bo Kucler Dolinarjeva svoj mandat izpolnjevala neodvisno od navodil vlade, saj je karierna političarka in vidna članica desne koalicijske stranke. "Svoje strokovnosti v vprašanjih rasizma, rasne diskriminacije, ksenofobije, antisemitizma in nestrpnosti ni izkazala z ničimer, ne z javnimi nastopi ne z javnosti dostopnim pisnim opusom ali strokovno specializacijo," je še zapisano v pismu.

Politično kadrovanje vlade
Vlada naj bi z njenim imenovanjem kršila in tudi ignorirala dejstvo, da v Sloveniji obstaja cela vrsta strankarsko in politično neodvisnih strokovnjakinj in strokovnjakov, ki bi bili primernejši za to funkcijo. Zato jo pozivajo, naj prekliče imenovanje Kucler Dolinarjeve in pripravi in izvede javni postopek imenovanja kandidatov in kandidatk ter za izbiro najustreznejše kandidatke oziroma kandidata imenuje neodvisno strokovno komisijo.

ECRI pa so podpisniki pisma pozvali, naj preveri skladnost predlagane kandidatke s svojim statutom, saj v primeru neskladnosti lahko državo članico zaprosijo za drugo imenovanje.

Politiki ne morejo biti neodvisni od politike
"V osnovi gre za bistvo funkcije, na katero je bila ta kandidatka imenovana. Po našem mnenju ne izpolnjuje pogojev, da bi lahko neodvisno delovala na tem mestu. V Sloveniji je dosti drugih kandidatov in kandidatk, ki imajo na tem področju zelo močne reference in hkrati niso vpeti v dnevno politiko," pravi eden izmed podpisnikov pisma, sociolog Roman Kuhar.

Prav politična dejavnost Kucler Dolinarjeve se mu zdi najspornejša. "Karierni politiki in političarke ne morejo delovati neodvisno od politike, v katero so vpeti. Pri tem sploh ni pomembno, s katere strani prihajajo," dodaja Kuhar.

Pri delovanju politikov na področju človekovih pravic bi lahko tudi prišlo do nekakšnega konflikta interesov, saj pri vpetosti politike v neko zgodbo izključevanja ali kršenja človekovih pravic posamezniki, ki so del neke politike, ne bodo skušali pljuvati v svojo skledo. "Kadar govorimo o vprašanju človekovih pravic, potrebujemo nekoga, ki je »trn v peti«, ki opozarja na težave in ki je interesno izključen iz zgodbe tistih, ki povzročajo to težavo," še meni Kuhar.

Gregor Cerar
Prijavi napako
Komentarji
lojal
# 05.01.2013 ob 07:00
Ni važno, če je sposobna, je pa naša. To je bistveno.
Jakob Ličar
# 05.01.2013 ob 07:12
Da je Ciril Ribičič v Beneški komisiji, Cvikl v Evropskem sodišču, Rop v Evropski banki... to je pa seveda vse super...
wpnc
# 05.01.2013 ob 07:10
pa kaj ta vlada res misli da je folk neumen...še prekleto jim bo žal
djmiki
# 05.01.2013 ob 07:03
predstavnik proti rasizmu in nestrpnosti pod nobenim pogojem ne sme biti strankarsko opredeljen sedaj pa Janša postavlja spet samo svoje ljudi na vse položaje tale je pa velik pomemben kako bo predstavljen EU
KLIPAN
# 05.01.2013 ob 07:33
Ko Janšisti začnejo udrihati po strokovnjakih, sociologih in drugih ,jih označevati za kretene, komuniste in levičarje, potem veš na kakem nivoju je članstvo sds-a in Nsi-ja.
Zato ni presenetljivo, da vse ankete kažejo, da desnico voli manj izobraženo ljudstvo.
STRIKE
# 05.01.2013 ob 07:48
Popolnoma neprimerna oseba za predstavnico RS v Evropski komisiji proti rasizmu in nestrpnosti.

Glede na to da bodo novi družinski zakonik pisali Primc, Cukljati in Merše pa ni nič čudnega tudi ta odločitev!
DURA-ACE
# 05.01.2013 ob 07:32
Da je Ciril Ribičič v Beneški komisiji, Cvikl v Evropskem sodišču, Rop v Evropski banki... to je pa seveda vse super...

Cvikla ni imenovala vlada, Ropa tudi ne, sta morala prepričati tiste, ki so ju zaposlili.
Ribič je pa manj zaslepljen politik, kot je bil recimo Jambrek, ki je bil v BK pred njim.

Dobro, da je seznam podpisnikov javen, da bomo vedeli kakšni kreteni živijo med nami. Spomnimo: ko je KGB vlada ustoličila satanista Guliča na čelo urada za verske skupnosti, se jim ni zdelo to nič narobe.

Gulič je bil bolj prijazen predstojnik UVS do večine verskih skupnosti kot kdorkoli pred ali za njim. Od kje ti pa podatek, da je satanist? Med podpisniki pa je več ustanovnih članov nekdanega "Odbora za zaščito pravic Janeza Janše", kot jih najdeš v Zboru za republiko.
Da pa današnja zombi SDS UDBA zbira razne sezname podpisnikov pa ni nič novega.
tina_lj
# 05.01.2013 ob 07:47
Hahahahahahaha.... Saj ni res, pa je. Čudno da niso kar Ljudmilo gor poslali, saj je ista.
fil94
# 05.01.2013 ob 07:55
:) no, ko se bo začela boriti za poroko istospolnih, bomo šele lahko govorili o njeni primernosti..
:D članica Nsi za boj proti nestrpnosti! Ti pa ga pokajo! :D
Ps: ne pravim, da ni še nič naredila ali da ima slabe namene, ampak sploh za tak položaj rabijo nepristranskega človeka brez ideologoj, ki bi vplivale na njegov pogled na te nestrpnosti - kar je za ateista vprašljivo, je lahko za npr.katolika povsem legitimno..
jast123
# 05.01.2013 ob 07:41
Najbolj ekstremna članica najbolj radikalno desne stranke v Sloveniji, ki sovraže vse, ki niso globoki verniki rimokatoliške cerkve, je postala članica komisije z aenakopravnost. Smešno bi bilo, če ni že žalostno. A je to zafrkavanje, ne samo slovencev, ampak Evrope?
lookaaa
# 05.01.2013 ob 08:15
bistvo ECRI ni rasizem in nestrpnost, ampak boj proti rasizmu in nestrpnosti.
Milkijevizakladi
# 05.01.2013 ob 12:58
ciracara

"RKC je vedno pomagala predvsem malemu človeku."

Štuhec za Družino: "Če so otroci lačni, potem so NESPOSOBNI njihovi starši, vzgojitelji in učitelji, dedki in babice in vsi okrog njih, ki nimajo niti toliko zavesti, da bi se obrnili na dobrodelne ustanove in tako poskrbeli, da njihovi otroci ne bi bili lačni."

RKC veleva, obrnite se na nas, če že, ostali so kričači hribarski, ki "živijo v vilah".
Saj ne da imamo kategorijo SOCIJALNE države v Ustavi. Saj ne da ustavno določeno kategorijo spodriva, pardon nadomešča karitativnost posameznikov(pa še ta ni dobrodošla, če si volil napačno stranko, tako Štuhec). Ampak pustiva to.

"V zgodovini so se redno pojavljali ljudje, ki so se želeli predstavljati, tako kot komunisti ali fašisti, da imajo moč bogov. Ti ljudje so velikokrat ustrahovali ljudi in njim se je zoperstavila le RKC!"
-Hočeš reči pomagala. Diktatorji so od vedno imeli na svoji strani Cerkev, točneje, Cerkev se je iz koristoljubja in udobja vedno pozicionirala na stran diktatorja četudi proti lastnim ljudem. No, z razliko od zgodnjega krščanstva, preden je postala "lagalna" veroizpoved, sprva v tandemu s politeizmom in del le tega, kasneje kot nadomestek politeizmu. Kristjani oziroma ljudje, ki so verjeli in sledili jezusovemu nauku so se namreč zavzemali poti suženjstvu, mučenju in podobno. Med časom je to žal zbledelo.

O desetini pa nima veze razpravljati. Odgovori si na vprašanje kako so ljudje v času desetin živeli in kako živimo danes in ali to odtehta "kakšno desetino več". Seveda je to debata druge vsebine.

"Za radikal levake je značilno, da povsod vidijo kako socializem propada, pri tem pa pozabljajo, da je največja propalica tisti, ki vse to vidi in še naprej podpira."
-Rekel bi, da tudi povprečnežem je jasno, da socijalizma ni več. Mogoče tisti z bolj pedantnim umom znajo razbrati zdaj bolj zdaj manj osupljive vzporednice med partijskim in stranksrskim načinom vladanja(vse za oblast, izredne seje, osebna diskreditacija, teorije zarote, izredne razmere, notranji sovražnik,...) vendar kar se družbe tiče mislim da je bil odstotek "za" na plebiscitu več kot potrjujoč. Reči "bilo je bolje", še posebej upoštevajoč dandanašnjo realnost in razmere, je v človeški naravi. Tisti, ki rabijo komuniste tu in zdaj jih rabijo zato, da legitimirajo ali relativizirajo svojo lastno komunistično noto. In presenetljivo, ljudje še kar verjamejo. Seveda v isti sapi ko zahtevajo odločno prekinitev s tovrstnimi praksami oziroma so jo zahtevali že več kot dve desetletji nazaj. Ironija.
lookaaa
# 05.01.2013 ob 08:03
me more biti nekdo clan v evropski komisiji proti rasizmu in nestrpnosti, ce izhaja iz stranke, ki je ksenofoba, ne priznava ostalih verstev, je proti homoseksualcem, proti splavu...
STANE
# 05.01.2013 ob 13:36
michael 25
Zakaj naj bi ateist sovražil katolike?Jaz sem ateist in nikoli nisem sovražila katolike,celo nasprotno poročila sem se v zelo verno družino,mož je kot otrok bil ministrant,njegov stric pa je bil nadškof v Beogradu.Toliko.
a-bra-ka-da-bra
# 05.01.2013 ob 13:02
Katoliki v Sloveniji očitno ne smejo kandidirat za funkcije v evropskih inštitucijah, ampak lahko kandidirajo samo ateisti
---------------

Bull**** .... ne more pa človek, ki je vidni član stranke, katere program temelji na izključevanju drugačnih, nadzorovati pojave nestrpnosti. In trditi, da je neodvisen od vlade, ki jo sestavlja tudi ta stranka. To velja ne glede na to, ali je ta institucija evropska ali pa lokalna, vaška.
Rokobaroko
# 05.01.2013 ob 09:15
Hmmm, zakaj niso kar Primca imenovali....Sramota!
Guliarth
# 05.01.2013 ob 07:56
Da za razbremenitev malo skrenem, Mojca je sexy Slovenka!
dego47
# 05.01.2013 ob 07:40
Na žalost je povsod tako,da predlagamo "našega" in ne "vašega".Tudi tile podpisniki pa ne vzbujajo upanje,da bodo storili kaj za izboljšanje dane situacije.Če bi bil kdo od njih bi bil verjetno zelo primeren.
fil94
# 05.01.2013 ob 16:24
@sema
:) tlačani NISO imeli zemlje. po definiciji so bili to obdelovalci zemlje svojega gospoda. res, da se je dom dedoval, a v bistvu se je dedovala najemna pravica tlačanov.. ne pa zemlja. so nas v šoli učili kar prav :)
wisan
# 05.01.2013 ob 16:07
Priznam, sem nestrpen, rasističen - do politikov !
Jethros
# 05.01.2013 ob 15:30
Nasprotnica homoseksualcev in enkosti njihovih pravic ter njihovih otrok bi nadzirala nestrpnost in rasizem? A se hecate?
STANE
# 05.01.2013 ob 13:13
Sploh pa vsi ti bedniki so imeli priložnost nekaj naredit, ko je bila njihova opcija na oblasti, pa od njihove "strokovnosti" ni bilo nič!

Ti "bedniki" so se trudili,pa žal si niso podredili institucije,kar počne Janša in mu
je US naklonjeno,česar pri podobni situaciji ni bilo dano Pahorju.Zato pa danes govori ulica in še bo govorila,zaradi načina vladanja in ukrepov, ki ne vodijo k gospodarski rasti,temveč še večjemu plenjenju države in zadolževanju.
Rasto
# 05.01.2013 ob 09:19
Gospa prihaja iz NSi - stranke skrajne desnice - ki meri življenje vseh po vatlih RKC in cerkviških moralnih teologov. Sama gospa pa se je s svojim delom v parlamentu in kot kandidatka za županjo izkazala za nestrpno do drugače mislečih in živečih. Ni prav, da Slovenijo predstavlja dnevna političarka. Obvestiti bi bilo potrebno EU in priložiti vse njene govore iz preteklosti.
CtrlDelete
# 05.01.2013 ob 09:16
tupamaross
# 05.01.2013 ob 08:45
Prijavi neprimerno vsebino Sem proti njenemu imenovanju in za to mesto predlagam
Juretovega tasta, tistega,
"...ko tam zagleda neke gnide podobne bosancem, takoj
steče po orožje...!"
Če vas vse skupaj dobro razumem, ste vsi komunisti, ki ste
iz kroga tistega ostarelega gospoda Viranta, ki je zgornje še
kar jasno povedal in večkrat celo ponovil, proti njenemu
imenovanju za ta položaj in ste za to,da se iz kroga ostarelega
gospoda, ki tako ljubi neke "gnide" in bosance, izbere oseba.

---------
No, to je lep primer oboževalca Kucler Dolinarjeve, ki s svojim neksenofobnimi posti dokazuje kakšno kvaliteto bi mi poslali v Evropo!
komsomolec
# 05.01.2013 ob 08:57
Groza! Škandal! Afera!
kuclardolinarjeva je popolnoma neprimerna za ta položaj. je iz klerikalno desničarske stranke, ki slavi nacistične kolaborante domobrance. nsi je bila proti nesrečnim izbrisanim katerim so se grozno kršile človekove pravice! Škandalozno in nova mednarodna afera. Imenovanje kuclar dolinarjeve je slabo za ugled mednarodni Slovenije.
komsomolec
# 05.01.2013 ob 08:27
Škandal mednarodnih razsežnosti!
NSi hvali domobrance,ki so bili del zločinske nacistične SS!
lookaaa
# 05.01.2013 ob 08:09
AlFe
05.01.2013 ob 07:31

Je bi ga, preljubi "levaki"! Sedaj se "desničarji" na oblasti in bodo pošiljali svoje. Počakajte na volitve, spet zmagajte vendar končno že sestavite vlado! Potem pa pošiljajte svoje!

___
ravno tukaj kazes svojo zaplankanost. na te polozaje se ne sme postavljat ljudi, ki so ideolosko obremenjeni, ki ne priznavajo drugacnih...
tu ne gre za leve in desne. a ni jansa govoril, da ne bo kadroval strankarsko ampak po strokovnosti. katerega strokovnega cloveka, ki ni pripadnik koalicije je ze kadroval kamorkoli?
cannex
# 05.01.2013 ob 17:01
Je že 1.april? Kot da bi Hitler vodil komisijo za popravo krivic judom.

Le kaj si bo o nas mislila Evropa (Če že da Janša toliko na naš vtis v Evropi) ?
STANE
# 05.01.2013 ob 13:08
milkijevizakladi

Odlično napisano,žal dvomim,da bo ciracara to razumela,predvsem pa verjela.
Hudomuh
# 05.01.2013 ob 08:23
Tole imenovanje Dolinarjeve pa izpade tako kot, če bi lisici zaupali čuvanje kurnika.
shearer alan
# 05.01.2013 ob 07:49
pa saj ne mores verjet kak boj je za vsako delovno mesto.....to je lahko sam v bananastanu!!....skoda besed
stefana
# 05.01.2013 ob 19:27
predlagati kucljerjevo je pač sramotno dejanje...izhaja iz stranke, ki je nestrpna do drugačnosti in žaljiva...samo, da vas opomnim...njena stranka je bila proti družinskem zakoniku...in njena predsednica alenka šverc si je dovolila precedens glede kontracepcije, ki jo je primerjala s pesticidi.....sam tolk!!!!zato sem proti tega sramotnega dejanja!!!!
Ragnarök
# 05.01.2013 ob 13:01
Na nadškofijskih posestvih je določal tlako nadškof ali njegov oskrbnik. Niso jo opravljali sužnji ampak tlačani.
Sia
# 05.01.2013 ob 09:11
Halooooo! Članica NSi v komisiji proti rasizmu in nestrpnosti?!?!? Članica najbolj nestrpne parlamentarne stranke!!! Tisti, ki so nasprotovali sprejemu družinskega zakonika ker je urejal skupnost istospolnih parov?!?!
Tragikomedija!
elGoyc
# 05.01.2013 ob 08:52
Ajde Klipan, povej kdo s seznama je strokovnjak ?
prof. dr.Milica Antić Gaber : redna profesorica na FF UL
dr Miloš Bartol: sodelavec paleontološkega inštituta Ivana Rakovca
dr. Srečo Dragoš: sociolog zaposlen na visoki šoli za socialno delo
dr Vito Flaker: bivši dekan VSD, sedaj redni profesor
itd...
V Sloveniji je glavni problem, ker je vsak politik in vsak komentator pametnejši od strokovnjaka, na področjih, kjer lahko dajejo vtis, da je res tako. Naravoslovci imajo veliko srečo, da politika z zakonom ne potrdi recimo Raimanove hipoteze ali teorije strun.
wisan
# 05.01.2013 ob 16:31
Haso - evropske vrednote so bogatenje elit, na račun revežev in naivcev in nič druga. Mi smo dobili le odprte meje in zato postali njihovi služabniki, s posredovanjem domačih političnih kvizlingov. To je EU.
pirat321
# 05.01.2013 ob 14:33
Ne bo, že večkrat dokazala z raznimi izjavami do istospolnih predvsem v preteklosti. Pa kaj čmo v neformalni diktaturi, kjer tisti, ki misli, da ima večino v parlamentu vzame državo za svoj plen je vse mogoče.
e1e2e3
# 05.01.2013 ob 13:33
@ Krik
Kaj jih vse poznaš,da jih obsojaš ali govoriš na pamet?
jast123
# 05.01.2013 ob 08:47
tupamaross,
Stari Virant NI tast Jureta, ampak Zorana,

Je pa tudi STRIC predsednika parlamenta "poštenega" Gregorja,

Pa te vprašam: kaj je bolj krvno sorodstvo: stric ali tast?????
james.bond
# 05.01.2013 ob 08:33
@dvx daj zapri kljunček. če je bilo v casu pahorja brez sluzbe 60000 ljudi, jih j v casu JJ 120000. pa je JJ sele kaksno leto na ablasti. kar se tice Mojce pa ima Majda kar prav
STRIKE
# 05.01.2013 ob 08:15
bondi

Vsak ki se zavzema za človekove pravice je vam desničarjem itak odveč!
lightning
# 05.01.2013 ob 19:15
bolje da jo pošljejo v Bruselj kot da smeti po najlepšem mestu na svetu!
FAIRPLAYER
# 05.01.2013 ob 15:14
Zakaj naj bi ateist sovražil katolike?Jaz sem ateist in nikoli nisem sovražila katolike,celo nasprotno poročila sem se v zelo verno družino,mož je kot otrok bil ministrant,njegov stric pa je bil nadškof v Beogradu.Toliko.

Pri meni je podobno, saj je moja žena verna, jaz pa sem ateist. Tudi s prijatelji, ki jih je kar nekaj vernikov se zelo dobro razumem. Ko poslušam naše politike in nekatere podpihovalce sovraštva na forumih, dobim občutek, da v državi traje krvava vojna med vernimi in ateisti. Ni kaj, naše politike lahko pohvalim, da so umetniki v ustvarjanju napetosti, nagativizma in mržnje med državljani. Kar mi gre pa najbolj na živce je pa to, da tisti ki so verniki ali člani stranke SDS in NSi, vse ateiste smatrajo za komuniste.
matejagr
# 05.01.2013 ob 12:50
@korotan55

"titoisticni ... neskoncno sovrastvo do cerkve"
-----
Torej ce mi ni blizu t.i. "cerkev" oz. Vatikan korporacija potem sem "titoisticen". To mi zveni enako kot "ce ti ni blizu coca-cola potem si titoist". Vidite problem? Coca cole ne maram, rojen sem pa po 1980 in s "titoizmom" nimam absolutno nic. Zakaj vam se kar ni jasno da z vsem tem sranjem generacije po "partizanih in nemcih" nimamo nic skupnega? Aja, smo zombi generacija.
kop
# 05.01.2013 ob 11:30

MIRNČAN
# 05.01.2013 ob 10:01
Ko ti levičarji moralizirajo o nestrpnosti potem veš da je vse bullshit.

Ko MIRNČAN napiše komentar, potem veš da bo sigurno presežek :)))

Mimogrede ljudje, ste opazili da dečko ni pokomentiral članka o tem da ima SDS zadržke pri Virantovem predlogu o nadzornikih holdinga?? :))
Sigurno mora met tud tam mnenje(le kje ga pa on nima), sploh glede na to da je po volitvah tulil kako je volil DL. Zanimivo da vse pokomentira, to je pa "spregledal"
Ragnarök
# 05.01.2013 ob 11:27
generusus

Pa mi povej koliko je bilo takih, ki so se v totalitarnem komunizmu rinili naprej s partijsko knjižico, danes so pa v prvih vrstah na Brezjah.
STANE
# 05.01.2013 ob 11:27
kabošti
Če je abortus umor,je veliko razprav in strokovnih pogledov.Jaz osebno ga ne zagovarjam,vem pa tudi,da to ni lahka odločitev ženske in jo največkrat naredi v stiski.
Zato smatram,da je to odločitev ženske in moškega(če je prisoten) in mora biti dopusten.Še enkrat,kdor je proti,naj ima otroke.Jaz nikomur nič ne vsiljujem.Ravno obratno,cerkev vsiljuje svoja prepričanja drugače mislečim.Ravno tako ne dovoli uporabo kondoma,kar je absolutno skregano z logiko v današnjem času,ko je toliko bolezni.
Homoseksualci skrivajo svojo usmerjenost ravno zaradi družbe,ki žal to še vedno obsoja.
Redki se deklarirajo kot istospolni in verjamem,da imajo še vedno zaradi tega veliko težav.
K sreči se počasi družba premika na bolj strpne do drugačnih in drugače mislečih.Jaz se držim pravila LIVE END LET LIVE.
Človekove pravice so bile v zadnjih 20 letih najbolj kršene v Sloveniji v vsej Evropi in so sramota za državo.Izbrisani in s tem uničeno življenje ničkoliko družinam,so rabili 20 let,da so dobili pravico na mednarodnem sodišču in ravno zagovornikom takega dejanja ali celo negacije izbrisa pripada zgoraj omenjena gospa.
apenko
# 05.01.2013 ob 10:20
kaj kokr je nekdo kristjan pa ni dober za kamorkoli kajne?
če bi bila pa komunistka pa bi bilo vse uredi... katastrofa.
razmetan
# 05.01.2013 ob 09:14
to je pa res norčevanje iz pojma strpnosti, ta ženska in njena stranka je še nedavno uporabljala najbolj zlagane argumente za diskretidacijo istospolnih in zavrnitev družinskega zakonika, poleg tega NSi promovira v domoljubje zakamufliran nacionalizem. In zdej bo nagrajena s tako funkcijo, pa ta vlada res nima nobenih zadržkov pri svojem avtokrtskem vladanju.
comentario
# 05.01.2013 ob 08:47
Niti me ne bi motilo, če bi bil imenovan kdo iz trenutne koalicije, ampak ... MKD je članica NSi, za božjo (dobesedno!) voljo! NSi in strpnost pa (kot se je izkazalo nemalokrat doslej) sta v podobnem razmerju kot slon in porcelan.
Kazalo