MMC priporoča

Poudarki

  • Vlada naj bi ignorirala dejstvo, da v Sloveniji obstaja vrsta primernih strokovnjakinj in strokovnjakov.
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.2 od 105 glasov Ocenite to novico!
Mojca Kucler Dolinar
Mojca Kucler Dolinar Foto: BoBo
Podpisniki odprtega pisma (po abecednem redu): Milica Antić Gaber; Miloš Bartol; Mitja Blažič; Milena Mileva Blažič; Srečo Dragoš; Vito Flaker; Tatjana Greif; Marina Gržinič Mauhler; Nina Hribernik; Alenka Janko Spreizer; Mija Javornik; Maca Jogan; Damir Josipovič; Liana Kalčina; Tanja Kamin; Duška Kneževič Hočevar; Neža Kogovšek Šalamon (za Mirovni inštitut); Borut Koloini; Vera Kozmik Vodušek; Taja Kramberger; Simona Kranjc; Roman Kuhar; Vesna Leskošek; Sonja Lokar; Oto Luthar; Metka Mencin Čeplak; Rastko Močnik; Brane Mozetič; Dunja Obersnel Kveder; Andrej Pančur; Elena Pečarič; Dragan Petrovec; Tanja Pleš; Igor Pribac; Maruša Pušnik; Barbara Rajgelj; Metka Roksandić; Drago Braco Rotar; Renata Salecl; Ana Marija Sobočan; Renata Šribar; Darko Štrajn; Katja Šugman Stubbs, Irena Šumi; Marjan Toš; Suzana Tratnik; Nada Turnšek; Andrej Ule; Mojca Urek; Tanja Velagić; Marta Verginella; Barbara Vodopivec; Nina Vodopivec; Darja Zaviršek; Alenka Zupančič; Igor Ž. Žagar
Mojca Kucler Dolinar
Vlada je Mojco Kucler Dolinar imenovala za članico in predstavnico Republike Slovenije v Evropski komisiji proti rasizmu in nestrpnosti (ECRI) pri Svetu Evrope. Foto: Osebni arhiv
VIDEO
Odprto pismo proti imenov...

Dodaj v

Mojca Kucler Dolinar: Bo kos nadzoru nestrpnosti in rasizma?

Odprto pismo vladi glede imenovanja vidne članice NSI-ja v ECRI
5. januar 2013 ob 06:36,
zadnji poseg: 5. januar 2013 ob 15:06
Ljubljana - MMC RTV SLO

Na vlado in na odbor ministrov in ministric Sveta Evropa je naslovljeno odprto pismo, v katerem se podpisniki odzivajo na imenovanje Mojce Kucler Dolinar za predstavnico RS v Evropski komisiji proti rasizmu in nestrpnosti.

V odprtem pismu Vladi Republike Slovenije in Odboru ministric in ministrov Sveta Evrope se podpisniki odzivajo na vladni odgovor na poslansko vprašanje poslanke SD-ja Majde Potrata glede primernosti imenovanja Mojce Kucler Dolinar za članico in predstavnico Republike Slovenije v Evropski komisiji proti rasizmu in nestrpnosti (ECRI) pri Svetu Evrope.

Temeljne naloge ECRI-ja so med drugim spremljanje zakonodaje držav članic, njihovih politik in drugih ukrepov za boj proti rasizmu, ksenofobiji, antisemitizmu in nestrpnosti in njihovemu preprečevanju ter njihove učinkovitosti ter izoblikovanje priporočil državam članicam za izboljšanje teh zakonov, politik in ukrepov.

Vlada je v odgovoru na vprašanje poslanke Potrate, naj kaj je oprta odločitev za imenovanje Mojce Kucler Dolinar, sicer članice izvršilnega odbora NSI-ja, med drugim odgovorila, da je skozi delo v zasebnem in javnem sektorju imela stik z ranljivimi skupinami prebivalstva in možnost, da sodeluje pri oblikovanju zakonodaje in ukrepov za njihovo polno vključitev v družbeno udejstvovanje.

Njena zavzetost in dejaven pristop pa se odražata na številnih področjih, npr. pri reševanju romske problematike, pri sodelovanju pri spreminjanju zakonodaje in ukrepov za lažje pridobivanje delovnih dovoljenj za tujce in pri sodelovanju in podpori pri ureditvi pravnega položaja istospolnih partnerskih skupnosti.

Kucler Dolinarjeva: Svoja ravnanja usmerjam po lastnem prepričanju in tako bo tudi ostalo
"Prav je, da državljani aktivno spremljajo delo in odločitve politike ter imajo o tem svoje mnenje. Kritičnost je vedno dobrodošla, sploh če je obrazložena in odmerjena z enakimi vatli za vse," je javni poziv za MMC komentirala Kucler Dolinarjeva.

"Vprašanja, ki jih pokriva ECRI, so stvar aktualne politike. Tudi vsak aktiven državljan mora biti del aktualne politike. Če pa me sprašujete po neodvisnosti in nepristranskosti, odgovarjam, da trenutno ne opravljam nobene funkcije, zaradi katere bi morala upoštevati vladna navodila. Svoja ravnanja usmerjam po lastnem prepričanju in tako bo tudi ostalo," dodaja.

Podpora civilne iniciative za družino in pravice otrok
Civilna iniciativa za družino in pravice otrok v naknadnem odzivu izraža nad neutemeljenim, krivičnim in diskriminatornim blatenjem dobrega imena Kucler Dolinarjeve in ugleda Republike Slovenije s strani podpisnikov odprtega pisma Vladi Republike Slovenije in Odboru ministric ter ministrov Sveta Evrope. Pristojnim predstavnikom v državah članicah Sveta Evrope priporočajo, da to pismo razumejo kot ponesrečen poskus diskvalifikacije Mojce Kucler Dolinar zaradi njenega doslednega zavzemanja za spoštovanje univerzalnih človekovih pravic vseh državljanov. Predlagajo, da pismo v tem smislu štejejo za brezpredmetnega.

"Mojca Kucler Dolinar je znana kot načelna in dosledna zagovornica človekovih pravic. Znana so njena načela za dosledno spoštovanje človekovih pravic otrok, ki jih je zastopala tudi v času kampanje o spornem Družinskem zakoniku, ki so ga državljanke in državljani prepričljivo zavrnili na referendumu leta 2012. Prav tako si Mojca Kucler Dolinar v svojem javnem delovanju prizadeva za temeljno pravico vsakega človeka do dostojnega pokopa, ki je žal v naši državi še vedno odvzeta več 10.000 ljudem. Mojca Kucler Dolinar se zavzema tudi za dosledno spoštovanje verske svobode vseh veroizpovedi. Mnogi podpisniki odprtega pisma tem njenim prizadevanjem za temeljne človekove pravice v Sloveniji nasprotujejo, nekateri med njimi so znani kot kristjanofobi in zelo nestrpni do verujočih sodržavljanov ter tudi sicer nestrpni do drugače mislečih. V njihovih nestrpnih izjavah v pismu je mogoče prepoznati diskriminatoren poskus onemogočiti Mojco Kucler Dolinar pri njenem domačem in mednarodnem delovanju," so zapisali.

Imenovanje v nasprotju s statutom ECRI-ja?
Podpisniki odprtega pisma sicer ugotavljajo, da je vladna odločitev za imenovanje Mojce Kucler Dolinar v nasprotju s statutom ECRI-ja, v katerem sta navedeni zahteva po moralni avtoriteti kot tudi zahteva po strokovnosti.

"Glede moralnega ugleda Mojce Kucler Dolinar vlada nerelevantno ugotavlja, da se je Mojca Kucler Dolinar "med opravljanjem številnih funkcij /.../ izkazala tudi kot avtonomna osebnost, zaradi česar je moč upravičeno predpostavljati, da bo znala ustrezno delovati tudi v vlogi članice Ecri." To izjavo prepoznavamo kot hkrati žaljivo za nominiranko in ignorantsko glede pojmov strokovnosti in moralnega ugleda," je zapisano v pismu vladi.

Podpisniki tudi ugotavljajo, da je absurdno pričakovati, da bo Kucler Dolinarjeva svoj mandat izpolnjevala neodvisno od navodil vlade, saj je karierna političarka in vidna članica desne koalicijske stranke. "Svoje strokovnosti v vprašanjih rasizma, rasne diskriminacije, ksenofobije, antisemitizma in nestrpnosti ni izkazala z ničimer, ne z javnimi nastopi ne z javnosti dostopnim pisnim opusom ali strokovno specializacijo," je še zapisano v pismu.

Politično kadrovanje vlade
Vlada naj bi z njenim imenovanjem kršila in tudi ignorirala dejstvo, da v Sloveniji obstaja cela vrsta strankarsko in politično neodvisnih strokovnjakinj in strokovnjakov, ki bi bili primernejši za to funkcijo. Zato jo pozivajo, naj prekliče imenovanje Kucler Dolinarjeve in pripravi in izvede javni postopek imenovanja kandidatov in kandidatk ter za izbiro najustreznejše kandidatke oziroma kandidata imenuje neodvisno strokovno komisijo.

ECRI pa so podpisniki pisma pozvali, naj preveri skladnost predlagane kandidatke s svojim statutom, saj v primeru neskladnosti lahko državo članico zaprosijo za drugo imenovanje.

Politiki ne morejo biti neodvisni od politike
"V osnovi gre za bistvo funkcije, na katero je bila ta kandidatka imenovana. Po našem mnenju ne izpolnjuje pogojev, da bi lahko neodvisno delovala na tem mestu. V Sloveniji je dosti drugih kandidatov in kandidatk, ki imajo na tem področju zelo močne reference in hkrati niso vpeti v dnevno politiko," pravi eden izmed podpisnikov pisma, sociolog Roman Kuhar.

Prav politična dejavnost Kucler Dolinarjeve se mu zdi najspornejša. "Karierni politiki in političarke ne morejo delovati neodvisno od politike, v katero so vpeti. Pri tem sploh ni pomembno, s katere strani prihajajo," dodaja Kuhar.

Pri delovanju politikov na področju človekovih pravic bi lahko tudi prišlo do nekakšnega konflikta interesov, saj pri vpetosti politike v neko zgodbo izključevanja ali kršenja človekovih pravic posamezniki, ki so del neke politike, ne bodo skušali pljuvati v svojo skledo. "Kadar govorimo o vprašanju človekovih pravic, potrebujemo nekoga, ki je »trn v peti«, ki opozarja na težave in ki je interesno izključen iz zgodbe tistih, ki povzročajo to težavo," še meni Kuhar.

Gregor Cerar
Prijavi napako
Komentarji
cannex
# 05.01.2013 ob 08:18
Razne evropske komisije so ustanovljene z namenom nadzora delovanja držav članic. Tako, da se vsako imenovanje aktivnega politika na takšen položaj izključuje z namenom komisije. Bi postavili volka, da varuje ovce?Primerni bi bili le priznani strokovnjaki države. Je pa res, da tudi doma na nadzorne položaje postavljamo izredno strankarsko zaznamovane kandidate.

Hkrati pa ne verjamem, da lahko Kuclar Dolinarjeva kakor koli prispeva k napredku na področju nestrpnosti, saj sama niti malo ne deluje v tej smeri. Članica stranke, ki v programu sistematično izključuje pravice manjšinam (homoseksualci,splav,neverniki) nima kaj početi na takšnem položaju!
mali49
# 05.01.2013 ob 07:44
Rastko Močnik, Elena Pečarič itd. Da ti niso politični? Vsi po vrsti so pljuvali po desni Janševi vladi in se prilizovali levičajem in to že od samostojnosti Slovenije.
gesan
# 06.01.2013 ob 09:48
Cerkev in verska svoboda ter versko prepričanje nasploh, najbolj strupeno preganjana in sramotena kategorija med esencialnimi človekovimi pravicami!

@no72

Hjezus, pa kje ti živiš? Toliko okrasja kot ga nakičijo Slovenci za božič na svoje bajte in vrtove...nimajo niti Avstrijci.
po tvoje sodeč je to produkt tega strupenega preganjanja.

Ti očitno boluješ za preganjavico kot velik desničarski kolovodja!
generusus
# 06.01.2013 ob 00:56
@Ragnarök

"Pa mi povej koliko je bilo takih, ki so se v totalitarnem komunizmu rinili naprej s partijsko knjižico, danes so pa v prvih vrstah na Brezjah."

Takih je zelo veliko. In o teh sem pred kratkim že pisal, ko sem diskutural o dvoličnosti in večličnosti nekaterih politikov, ki so se kar čez noč prebarvali oziroma prešli iz oboževalcev komunizma v oboževalce RKC. Da ne govorim o ljudeh, ki so v roku par let zamenjali par strank, od levih do desnih. (Sicer pa ne vem čemu ta tvoj komentar v zvezi z mojim) .
Oton Župančič
# 05.01.2013 ob 23:45
sramotno imenovanje, sramotne in moralno sporne osebe- seveda bodo v Evropi, ko zvedo kakšno kukavičje jajce jim je podstavil Janša, gospo po hitrem postopku poslali nazaj v Bananastan.
Janša nehi se zajebavat iz civiliziranega sveta.
Sloven258
# 05.01.2013 ob 17:26
Malo težko bo uskladiti stališča Nsi z bojem proti zgoraj naštetimi problemi eu družbe.
Dvomim, da imajo v ECRI namen izboljšati zakone in ukrepe.
a-bra-ka-da-bra
# 05.01.2013 ob 17:19
Nasprotnica homoseksualcev in enkosti njihovih pravic ter njihovih otrok bi nadzirala nestrpnost in rasizem? A se hecate?
-----------------------

Na žalost mislijo resno. Tudi jaz sem najprej pogledal na koledar, pa je šele januar.
severna zvezda
# 05.01.2013 ob 16:45
@sema
:) tlačani NISO imeli zemlje. po definiciji so bili to obdelovalci zemlje svojega gospoda. res, da se je dom dedoval, a v bistvu se je dedovala najemna pravica tlačanov.. ne pa zemlja. so nas v šoli učili kar prav :)


........ @ fil94:

....pusti ti semo, tip še ni slišal za leto 1848, pa boj za zemljiško odvezo ........
jakosol
# 05.01.2013 ob 13:36
Je treba hitro službico zrihtat, ker je še do sedaj ni uspela dobit ...
Mindmaster
# 05.01.2013 ob 11:56
Ne more biti Kucler Dolinarjeva v Evropski komisiji proti rasizmu in nestrpnosti, če še članov lastne stranke, ki v parlamentu glasujejo po lastni vesti, ne prenaša. Je ena tistih ortodoksnih NSijevcev, ki so napadli Tonina.
gorc27
# 05.01.2013 ob 11:12
"vodilni partijski funkcionarji in preostali člani nestrpnega totalitarnega komunizma NIMAJO NIKAKRŠNE MORALNE PRAVICE presojati kdo je ali kdo ni primeren za omenjeno funkcijo. Namreč, ti ljudje so bili še kako nestrpni proti vsem, ki so se komunizmu upirali"

A imajo pa to pravico pristaši nestrpnega enoumnega zločinskega katolicizma? Presojati kdo je ali kdo ni primeren za omenjeno funkcijo. "Namreč, ti ljudje so bili še kako nestrpni proti vsem, ki so se katolicizmu upirali." (Jasenovac - 200. 000 zaklanih ljudi)
RJSlo
# 05.01.2013 ob 10:32
Zelo zanimivi so ti podpisniki. Večina, tako ali drugače, prisesana na korito. Čigavi podporniki so to?
Fr Ro St
# 05.01.2013 ob 09:37
Kucler Dolinarjeva: Svoja ravnanja usmerjam po lastnem prepričanju in tako bo tudi ostalo

To pa so besede. Majhen korak za človeka, velik za človeštvo.
jast123
# 05.01.2013 ob 09:24
bondi

Pri Eleni Pečarič sem nehal brati ta spisek.


A to zato, ker si "strpen" do fizično hendikepiranih?????????
Valuk_
# 05.01.2013 ob 08:24
Pa ta ženska je polna predsodkov in sovraštva!!!!

Po njenem so vsi homoseksualci, izbrisani ..(vstavi po želji) moteči element v družbi.

Me kar sram, da to pošiljamo v Evropo. Že zdaj je znano da Slovenija zaplakanan, kar bo ona le še potrdila.
BobRockAlanFord
# 05.01.2013 ob 07:42
@KLIPAN # 05.01.2013 ob 07:33

Ajde Klipan, povej kdo s seznama je strokovnjak ?
ideja
# 06.01.2013 ob 17:40
Končno smo dobili primerno osebo na tem mestu!
djmiki
# 06.01.2013 ob 14:09
SDS če po vaše Cerar ni primeren za varuha človeških pravic kako je potem Kuclarjeva primerna za predstavnika v Evropski komisiji proti rasizmu in nestrpnosti poleg tega pa je tudi član stranke NSi ?
stefana
# 05.01.2013 ob 19:45
ciracara

RKC je vedno pomagala predvsem malemu človeku. V zgodovini so se redno pojavljali ljudje, ki so se želeli predstavljati, tako kot komunisti ali fašisti, da imajo moč bogov. Ti ljudje so velikokrat ustrahovali ljudi in njim se je zoperstavila le RKC!

se popolnoma strinjam, da se RKC vedno zoperstavi kadar se gre za njeno korist...RKC vedno dela za tiste kje ima korist...na kateri strani je bila za vreme druge svetovne vojne???lep vzgled ti je mariborska nadškofija kako dela za malega človeka...lih malega človeka obira, ker bogati ji sami dajejo denar, ker kradejo in tako mislijo, da si kupijo odpustke......
cairns
# 05.01.2013 ob 19:06
V trenutnem razgretem ozračju glede interpretacije zaslug za osamosvojitev pa je bila omenjena slovesnost mini priložnost za nadaljnje delitve na dobre in slabe, rdeče in črne, prave in napačne pri nastajanju slovenske države. Udeležilo se je je nekaj sto ljudi, na svoji spletni strani je nanjo vabila stranka NSi, iz katere se je v nedeljo v Šentjoštu pokazala Mojca Kucler Dolinar. vir:Mladina

Zelo lepo mar ne. Proti rasizmu in nestrpnosti bo delovala navedena gospa, ki odkrito podpira domobrance. Za njih pa se ve, da so prisegli Hitlerju in enotam SS ki so v Evropi izvedli genocid. Rasizem in nestrpnost je bilo glavno vodilo nacistične Nemčije.
Ker so temeljne naloge ECRI-ja so med drugim spremljanje zakonodaje držav članic, njihovih politik in drugih ukrepov za boj proti rasizmu, ksenofobiji, antisemitizmu in nestrpnosti in njihovemu preprečevanju ter njihove učinkovitosti ter izoblikovanje priporočil državam članicam za izboljšanje teh zakonov, politik in ukrepov, močno dvomim da bo ta gospa res delovala po teh nalogah.

Še posebej pa zato, ker je tudi sam veliki Ablastnik sovražno nastrojen do trenerkarjev, zombijev, levemu političnemu polu ipd. Skratka vsem ki se mislijo tako kot on.
Ragnarök
# 05.01.2013 ob 16:52
severna zvezda....
....pusti ti semo, tip še ni slišal za leto 1848, pa boj za zemljiško odvezo ........

A to je tisto leto za katero RKC trdi, da je bilo usodepolno in žalostno...:)
Ragnarök
# 05.01.2013 ob 16:29
sema

Ni bilo čisto tako, kot so nas učili v socialističnih šolah. Tlačani so z dovoljenjem zemljiškega gospostva prodajali ali kupovali zemljišča, samo deseti denarič (10 % vrednosti) so morali dati gospostvu. KOLIKO GA DAMO DANES??

Deseti denarič od prodaje zemljišč, desetina od pridelka, poleg obvezne tlake še dodatna(kdo, na primer je popravljal obzidja mest in gradov), dodatni davki cesarju v primeru vojn, da ne pozabim omeniti še deželne brambe, ki so jo sestavljali tlačani. Vsaj po mojem se kmečki punti niso dogajali zastonj.
Vse, kar sem napisal povzemam po Zgodovini slovenskega naroda dr. Josipa Grudna, za katerega verjetno ne moreš trditi, da je bil socialističen.
FAIRPLAYER
# 05.01.2013 ob 15:08
Mojca Kucler Dolinar: Bo kos nadzoru nestrpnosti in rasizma?

Mislim da ne, sicer bomo pa hitro izvedeli.
cairns
# 05.01.2013 ob 14:50
Ragnarök

RKC je bila med podporniki in pobudniki suženjstva. Papežke bule Dum Diversas (Nicola V, 16 giugno 1452) Sicut Dudum (Eugenio IV, 13 gennaio 1435)
wisan
# 05.01.2013 ob 12:54
KIP - pa kaj ti misliš, da nam EU daje standard ? Kot si sam napisal, EU in finančni trgi dajejo državam kredite in jih potem mozgajo z obrestmi. Seveda so nam dvignili standard in tudi tvojo plačo, kar pa je fiktivno, ker vse to bo treba plačati, prej ali slej. Si prečital zgodbo o Estoniji ?
Gospodarstvo ni EU, gospodarstvo je razvoj in prodaja proizvodov in storitev med gospodarskimi subjekti. Tisti, ki ima boljše in cenejše, jih bo prodal, tudi brez članstva v EU. Če pa nimaš nič za ponuditi ( kot sedaj SLO ), potem pač lahko le najemaš kredite, da vzdržuješ previsoki standard. SLO gospodarstvo ni v stanju vzdrževati ogromne administracije in sociale,..., ker so ga politiki uničili. Sedanj sistem živeti na tuji račun ( s krediti ) se bo kmalu sesul in potem boš še zelo zadovoljen, če boš spet dobil vsaj 125,00 EUR plače !
Sama EU je mega administracija:
- managerska struktura, ki tesno sodeluje z močnimi gospodarstvi ( to ni SLO ) in finančnimi trgi ( bankami, zavarovalnicami, investicijskimi fondi, ostalimi viri kapitala - legalnega in kriminalnega ) - od tukaj prihajajo razni predlogi v evropski parlament, seveda v korist vsem naštetim.
- razne službe, ki bi naj koristile vsem evropejcem ( sodišče, ombudsman,... )
- parlament - zastopniki vseh držav tu in tam tudi dajo kakšen, bolj ali manj alibi predlog, ki pa, če ni ravno od D ali F, ni sprejet. Sicer pa tega interesa parlamentarci tako nimajo; njihov interes je: dobra plača + dodatki
- strokovne službe - spravljajo predloge v primerne oblike in parlamentarci potem dvigujejo roke: ZA
Če si še iz prejšnjih časov, potem veš, da je vse funkcioniralo podobno: predlogi takratnega vodstva - obdelava gradiva in priprava aktov v strokovnih službah - dvigovanje vseh rok v raznih odborih. Takratni člani odborov so imeli pač manjše bonitete: dela prost dan, še kako sejnino in malico in kontakt do direktorjev in prvakov in s tem možnost napredovanja.
Calendula
# 05.01.2013 ob 12:27
No Mojca, pa boš zopet lahko sprehajala svoje lepe gvante in moža vlačila s seboj na naše stroške.
STANE
# 05.01.2013 ob 12:26
RKC je vedno pomagala predvsem malemu človeku

Ja predvsem takrat,ko jih je zažigala na grmadi !
Ragnarök
# 05.01.2013 ob 12:23
Za levake je značilno da povsod vidijo fašiste, pri tem pa pozabljajo, da je največji fašist tisti, ki jih povsod vidi.

Za desnake je značilno, da povsod vidijo komuniste, pri tem pa pozabljajo, da je največji komunist tisti, tisti ki jih povsod vidi.
severna zvezda
# 05.01.2013 ob 12:13
Do sedaj so ateisti živeli na račun RKC, od česa bodo jutri, ko bo RKC zahtevala svoje nazaj?

.......... Zahtevala nazaj vse tisto, kar si je prigrabila v stoletjih na račun domačih podložnikov, otroškega dela, zatiranja protestantske misli ....... Pa je prišla nesrečna vojna, pa partija, pa je nacionalizirala, .......pa je prišla samostojnost in se je začela denacionalizacija, ki pa še ni zaključena ....... Po histeričnih zahtevah RKC in podpornikov očitno tudi nikoli ne bo, zdaj bi jemali še tisto, kar nikoli ni bilo cerkveno ...... Če ne gre drugače in se ni možno polastiti nepremičnin, bi se pa polastili še duš Slovencev - miselno, z referendumi, s pritiski na nacionalno RTV, z ideološkimi kandidati za funkcije kot je ta, za katero se sili Dolinarjeva ....... Ni, da ni! Vse v spregi z Vatikanom ter revanšistično naravo šefa vlade .........
Ragnarök
# 05.01.2013 ob 12:03
ciracara

Do sedaj so ateisti živeli na račun RKC, od česa bodo jutri, ko bo RKC zahtevala svoje nazaj?

Blagor ubogim na duhu itd.
STANE
# 05.01.2013 ob 12:02
ciracara
Daj,prosim !!!!! Kdo živi na račun koga.RKC na račun ubogega naroda,ki ji stoletja daje
svoje prihranke.Da te ni sram sploh pisat takšne neumnosti.Jebenti,saj še jaz ateist preko države dajem RKC,pol pa jaz živim na njen račun .Uboga pamet !
Pri 10 zapovedih je tudi tista NE LAŽI !!!
Ragnarök
# 05.01.2013 ob 12:00
ciracara

Dej mal poklikaj do wikipedije pa se preprićaj kakšna katoliška država je Češka. Undeclared (45.2%)
Irreligion (34.2%)
Protestantism (0.8%)
Other religions (9.4%)
Roman Catholicism (10.4%)
STANE
# 05.01.2013 ob 11:57
Le poglejte ateistično slovenijo kako propada..Vsak dan izvemo, da nekdo krade, da je šlo podjetje v stečaj.

Ja ZVON 1 in ZVON 2.Hvala bogu,da je še kaj ateizma v tej Sloveniji,drugače bi že bilo vse v lasti Vatikana.
cairns
# 05.01.2013 ob 11:55
Mojca Kucler Dolinar predstavnica RS v Evropski komisiji proti rasizmu in nestrpnosti.

Poteze Abslastnika so vsak dan hujše. Gospa je izrazito nestrpna do istospolno usmerjenih, staršev samohranilcev, umetni oploditvi, splavu... Skratka vsemu kar je v nasprotju s stališčem RKC. Takšna ideološko omejena oseba ne more in ne sme zastopati Slovenije v tej komisiji.

NSi je bila v prvih vrstah, ko so z referendumi preprečili uveljavljanje človekovih pravic vsem enako.
oljka
# 05.01.2013 ob 10:17
-@STANE-hja tudi črnci v Ameriki so ga tako "srali",kakor naši kristjani-zato pa niso smeli sedet skupaj z belci na istem delu avtobusa
oljka
# 05.01.2013 ob 10:08
Martina Lutra Kinga-sem dal zato gor-ker menda Kucler-Dolinarjeva,naj nebi bila sposobna bit na istem delu avtobusa....
KavonB
# 05.01.2013 ob 10:07
Naslov članka je tudi vprašanje.

Odg.: NE, ker je pokazala s svojimi nastopi in izjavami že dovolj nestrpnosti do lastnega naroda!
G.Bruno
# 05.01.2013 ob 09:21
Edino levi komentatorji se vedno zivijo na Luni.
Zakaj pa ne ? Tam je boljša klima kot v desni zatohli Sloveniji !
komsomolec
# 05.01.2013 ob 09:12
EU inštutucije in razne komisije so mesto kamor desničarska politika pošilja svoje kadre, ki doma niso uspeli. Škandalozno!
STRIKE
# 05.01.2013 ob 08:35
bondi

Že večkrat si pokazal, da nimaš pojma o človekovih pravicah in ti tudi ni mar zanje!

Z bedastim predlogom naj imenujejo Cukljatija in Jelinčiča za to funkcijo pa kažeš kako si ti razlagač človekove pravice!
ergoboy
# 05.01.2013 ob 08:21
ne bo.je že dokazala da je nestrpna.ful.
objektiva
# 06.01.2013 ob 21:55
Kucler je po mojem še ena redkih, ki premorejo zdrav razum, utemeljen na presežnih vrednotah. Ker je razumno jo hočejo "razumniki" utišati, da se ne bi razkrinkalo, kako so sami nekulturni.
boroč
# 06.01.2013 ob 21:31
www
Strankarsko opredeljena in dokazano nestrpna z nepodporo zakoniku.Za
___________________________________
Za Dolinarjevo vem, kako je strankarsko opredeljena. Njena ustavna pravica je, da je tam, kjer si želi biti. Kako si ti strankarsko opredeljena, me ne zanima.
Da pa je bila proti družinskemu zakoniku, je pa stvar zdrave pameti.
trnik
# 05.01.2013 ob 18:59
Oba njena deda, tako Kucler in Dolinar sta bila belogardista, ali vam je to znano, to je to.
STANE
# 05.01.2013 ob 12:45
Če smo pošteni, ne bi bilo rompompoma, če bi bil predlagan nek levo usmerjeni politik

Jaz mislim,da ne bi smel biti politik,ne lev ne desen,ampak nekdo ki se preko civilne družbe ukvarja ali pa se je že ukvarjal s človekovimi pravicami.Če pa bi bil levo usmerjen,bi gonjo dvignili pripadniki desne opcije,kakor je to pri nas že v navadi.Samo poglejt kaj vse so govorili o Čebaškovi,ki ni bila nikoli v stranki,pa o Cerarju,pa o Pirc Musarjevi....
Ragnarök
# 05.01.2013 ob 12:39
RKC je zahtevala desetino, povej mi koliko ti danes pobere država?

Desetina je posebej, 157 dni tlake na leto pa še posebej. Pa to je bilo še po reformah Marije Terezije, ki je cerkvi, kar močno pristrigla peruti. Preberi si Zgodovino slovenskega naroda izpod peresa dr. Josipa Grudna.
dragonfly
# 05.01.2013 ob 12:36
To pismo poskuša spet vsiljevati logiko iluzorne nevtralnosti. Ne gre za nič drugega kot za fašizem proti ljudem, ki imajo vrednote, pa naj bodo kakršne koli pač že so. Vsi volivci v Sloveniji so nekoga volili in se za nekoga opredelili. In vsi polnoletni državljani pri nas lahko tudi kandidirajo. Ergo, vsi so politično opredeljeni, pa četudi je to politika: ne grem na volitve. Ali pa, "dol mi visi za vse skup". Ali pa, "nočem strank, hočem komunizem".

Pri nas se pač neka struja znotraj politike ves čas trudi prikazat politiko kot nekaj umazanega, kot antivrednoto. V resnici pa je politika skupek vrednot in vrednostnih sistemov, kako želimo upravljati z našimi življenji, s skupnim dobrim oziroma skupnimi interesi. Nevtralnosti v tem smislu ni. Tudi nula je številka. In g. Kuhar je daleč od tega, da bi lahko sodil o nevtralnosti, ker je sam del struje, ki celo na fakulteti fura ideologijo, ki je daleč od nevtralne.

Če smo pošteni, ne bi bilo rompompoma, če bi bil predlagan nek levo usmerjeni politik.
felipesko
# 05.01.2013 ob 12:32
Najprej je treba podpise grafološko pregledat.Mogoče so ponarejeni in se tu brez veze prepucavate.Odkar so domoljubi uvedli števec političnega kadrovanja ne dvomim več v odločitve,samo pogledam na števec in vem kje smo -pod Pahorjevo vlado je bilo tega kadrovanja veliko,zdaj ga praktično ni več zaznat.
Ragnarök
# 05.01.2013 ob 12:12
hehe, kljub temu, da so ateisti vzdrževali socializem s tem kar so nakradli RKC, je še vedno vse propadlo. Le čevlje sodi naj kopitar.Govorimo pa tukaj še o okoli 33miljardah€, ki so po svetu in jih bodo ateisti morali počasi vrniti..

Ojoj!
zamudnik
# 05.01.2013 ob 11:38
A vaške straže so bili izdajalci lastnega naroda???
Kazalo