Atkinson je znan predvsem kot izvrsten komik. Foto: EPA
Atkinson je znan predvsem kot izvrsten komik. Foto: EPA
Kot gospod Fižolček je nasmejal na milijone gledalcev po vsem svetu. Foto: EPA

Eden najboljših britanskih komikov svoje generacije je poznan predvsem po telesni in situacijski komiki. Atkinson je nase opozoril leta 1977 z nastopom na Edinburškem festivalu. Leta 1981 je postal najmlajši igralec, ki je z monokomedijo nastopil na West Endu. Dve leti pozneje je za BBC začel snemati nadaljevanko Črni gad, ki je gledalce zabavala pet sezon ter prejela številne nagrade.

Gospod Fižolček nas je močno nasmejal
Naslednji večji televizijski projekt, ki se ga je lotil, je bil Gospod Bean (Mr. Bean), s katerim navdušuje že od leta 1990. Gospod Fižolček si je uspešno pot utrl tudi na velika platna, leta 1997 smo ga gledali v filmu Bean, čez deset let pa v Beanovih počitnicah. Leta 2012 je napovedal upokojitev lika gospoda Fižolčka, vendar pa so lani napovedali njegovo vrnitev. Nastopal je tudi v drugih serijah, med njimi kot inšpektor Raymond Fowler v seriji The Thin Blue Line.

Poleg igranja na odrskih deskah in televiziji se je Atkinson pojavljal tudi na velikih platnih. Med drugim je poleg v filmih o Beanu zaigral v filmih Štiri poroke in pogreb, Scooby-Doo, Johnny English in Johnny English 2.

Velik navdušenec nad brnenjem motorjev
Znana je tudi njegova strast do avtomobilizma, ki se je začela, ko ga je njegova mati kot otroka vozila po njihovem posestvu. To svojo strast je prelevil tudi v delo, saj je kar nekaj let pisal članke za različne avtomobilistične revije, v njegovi garaži pa je kar nekaj impresivnih vozil, med drugim tudi formula 1.

S Sunestro Sastry, s katero imata dve hčerki, sta se lani po 23 letih zakona razšla.