Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Kot je za STA poudaril organizator dogodka Matija Puškarić, današnji dogodek stanovalcem doma omogoča, da ohranjajo socialne stike in praznujejo ljubezen. "V vseh 18 letih delovanja smo se trudili, da stanovalci jesen življenja preživijo predvsem varno, v spoštovanju in ljubezni," je Puškarić poudaril pred dogodkom.

Po njegovih besedah so v domu v vseh letih delovanja z geslom Z različnih poti v složno bivanje stremeli k spoštovanju posameznika, hkrati pa skušali živeti v slogi in spoštovanju v skupnosti.

Puškarić je dodal, da se v domu Fužine sicer močno trudijo spodbujati tudi medgeneracijsko sodelovanje z lokalno skupnostjo, saj to stanovalcem ogromno pomeni. Na različnih prireditvah sodelujejo s sosednjimi osnovnimi šolami in srednjo gostinsko šolo in sodelujejo v lokalnih čistilnih akcijah.

Na današnji prireditvi bodo stanovalci lahko poskusili koktajle, ki jih je posebej za valentinovo pripravil svetovni prvak v mešanju pijač Aleš Ogrin. Nastopili pa bodo tudi plesalci tanga, standardnih plesov, hiphopa, trebušnega plesa in plesa ob drogu iz različnih plesnih šol ter pevec Mario Pešič.

Valentinovo v domu za ostarele
Kako so valentinovo praznovali naši predniki?