Bi se udeležili bosonogega pohoda? Foto: TV Slovenija
Bi se udeležili bosonogega pohoda? Foto: TV Slovenija
Bosonogi Lojze iz Brežic

Lojze zatrjuje, da je hoja brez obuval zanj poseben užitek. Poleg tega pa tudi zdrava, saj se zaveda, da stopala niso namenjena le obuvanju čevljev. Stopalo sestavlja namreč 26 kosti, ki imajo 33 različnih členkov, v njih pa se končuje več kot 7.000 živcev.

"Bosonoga hoja je zelo zdrava, zdravje imamo v nogah. In stopalo je povezano z živčnim sistemom, s hrbtenico, vse do možganov, pa tudi s preostalimi deli telesa," pravi Lojze.

Lojze želi za hojo brez obuval navdušiti tudi druge in je pravi promotor takšne hoje. Tako je pripravil že več bosonogih pohodov, pred časom še enkrat na Šentvid - pohoda se je udeležilo okoli 86 ljudi, najmlajši je štel pet let, najstarejši pa 84 -, kamor se tudi sam vsak dan povzpne. Bos seveda, tako kot se je brez obuval povzpel tudi na Šmarno goro, Lovrenška jezera, Vitranc ...

Lojze namerava pripraviti še več bosonogih pohodov in za takšno hojo navdušiti tudi druge, ki imajo o njej številne pomisleke. Ob tem se zavzema še za zdravo življenje in zdravo prehrano. Oboje mu daje veliko pozitivne energije, ki jo tako kot glasbo rad deli z drugimi.

Bosonogi Lojze iz Brežic