Film nastaja v produkciji hiše Nosorogi. Foto: Urška Djukić
Film nastaja v produkciji hiše Nosorogi. Foto: Urška Djukić

Izbrali so jo skupaj s še desetimi projekti z vsega sveta. Filmska zgodba se vrti okoli odnosa med najstnicami, ki se na začetku novega tisočletja kot novinke znajdejo v dekliškem zboru katoliške gimnazije.

Vprašanja telesnosti, intimnosti in občutljivosti
Filmski ustvarjalci si želijo raziskati vprašanja telesnosti, intimnosti in občutljivosti ter povezave med potrebo po raziskovanju spolne identitete, družbenimi konvencijami, predsodki in pravili, so o vsebini filma zapisali v Slovenskem filmskem centru (SFC).

Razvojni laboratorij organizira ena od najbolj profiliranih mednarodnih platform za mlade filmske avtorje Torino Film Lab, ki deluje tudi kot promocijska in distribucijska podpora za delujoče ustvarjalce na področju avtorskega filma, pojasnjujejo v SFC-ju.

Sorodna novica Kratki film v sorežiji Urške Djukić s premiero v Cannesu

Pomembnost projekta so prepoznali tudi na festivalu v Montpellieru, kjer je ekipa za projekt prejela eno od treh nagrad za najboljši projekt v razvoju, in sicer rezidenčno bivanje avtorske ekipe v rezidenci Moulin d'Ande v Normandiji, kjer deluje francoski nacionalni Center za filmsko pisanje – CECI. Produkciji filma se je pred kratkim pridružila tudi francoska produkcijska hiša Sister Productions s sedežem v Parizu in Bordeauxu, projekt pa je v mednarodnem okolju, zlasti v Franciji, že vzbudil zanimanje tudi med distributerji.

Trenutno dokončuje film Babičino seksualno življenje
Trenutno Urška Djukić (1986), ki je bila lani na mednarodni rezidenci za mlade avtorje Cinefondation v Parizu, ki ga organizira filmski festival v Cannesu, končuje produkcijo kratkega dokumentarno-animiranega filma Babičino seksualno življenje.

Slovensko-francosko koprodukcija je nastala v produkciji Studia Virc in Ikki films. Leta 2018 je bila Urška Djukić prav tako izbrana v program SEE Factory, ki ga kurira Quinzaine des Realisateurs, v okviru katerega je sorežirala kratki igrani film Ena in edina (The right one). Leto pozneje je bil film premierno prikazan v Cannesu na odprtju programa Cannes Directors' Fortnight.