Foto: Petrol
Foto: Petrol

Med zimskimi olimpijskimi igrami v Pekingu bomo ponovno držali pesti za naše šampionke in šampione ter navijali za čim boljše rezultate. Do le teh vodijo intenzivni treningi, obilo vztrajnosti, talent in kanček sreče. Zelo pomemben dejavnik pa so tudi sredstva za športno udejstvovanje, vedo v Petrolu.

Po odličnih odzivih na poletno zbiranje sredstev v dobrodelne namene, ki je potekalo v okviru olimpijskih iger v Tokiu, so se v največjem slovenskem energetskem podjetju zato odločili, da pomagajo tudi tokrat.

Moči so združili z Olimpijskim komitejem Slovenije, Fundacijo za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij in Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Pripravili so dobrodelno akcijo ‘Vsaka točka šteje’ v kateri preko programa Botrstvo v športu pomagajo nadarjenim mladim športnikom, ki jim zmanjkuje sredstev za trening.

Neverjeten odziv in nadaljevanje zbiranja donacij

Člani Petrol kluba, Petrolove družine zvestobe, lahko tako od 20. januarja dalje Zlate točke, ki ste jih zbrali z nakupi na Petrolu in s prejemanjem Petrolovih položnic, namenite v dober namen.

Rezultat je bil neverjeten: v samo 4 dneh so člani Petrol kluba zbrali kar milijon Zlatih točk! Te so v Petrolu podvojili, Botrstvu v športu pa so prinesle sredstva v višini 20.000 €. Zaradi izjemnega odziva pa v Petrolu z akcijo zbiranja sredstev za mlade športne upe nadaljujejo.

Botrstvu v športu lahko do 28. februarja do dodatnih sredstev pomagate tudi vi. Svoje Zlate točke lahko podarite:

Za lepšo prihodnost šteje vsako dejanje

Vsaka sekunda, vsak zavoj in vsaka Zlata točka šteje, pravijo naši olimpijci Jakov Fak, Žan Košir, Žan Kranjec, Ema Klinec in Anže Lanišek, ki so z veseljem podprli dobrodelni projekt. Šteje pa tudi vsako dejanje, še dodajajo v Petrolu.

Da bi ohranili okolje za prihodnje generacije in našim bodočim športnim šampionom omogočili vrhunske treninge, je namreč pomembno tudi skrbno upravljanje z naravnimi viri, pravijo. Zato v Petrolu odločno vstopajo v trajnostno prihodnost in nizkoogljično družbo. Vidijo namreč širšo sliko, pravijo: svet, ki je varen in prijazen za nas in za prihodnje generacije. Pa naj gre za korake v trajnostno družbo ali lepšo prihodnost mladih športnih upov.