Celjski grad. Foto: Gregor Katič Foto:
Celjski grad. Foto: Gregor Katič Foto:
mag. Robert Otorepec
mag. Robert Otorepec

Izvršni direktor družbe Celjski sejem mag. Robert Otorepec poudarja, da je takšen sejem nujno potreben, s tem pa se strinjajo tudi številni predstavniki panoge. Sejma ne želi omejiti le na Slovenijo, saj bo zastavljen regionalno, v marsikaterih delih pa tudi globalno. Ključ do uspeha namreč tiči v pospeševanju domačega in mednarodnega sodelovanja, ki bo spodbudilo tudi razvoj Slovenije. Sejem ima poleg poslovne usmerjenosti tudi pozitivno izobraževalno in ozaveščevalno nalogo, ki bo zbliževala potrebe uporabnikov z ponudniki inovativnih digitalnih rešitev.

V osnovi je cilj sejma zmanjševanje zaostanka na področju digitalizacije, ki Sloveniji zmanjšuje konkurenčnost že vrsto let. Digitalizacija vztrajno spreminja koncepte poslovanja, spodbuja razvoj novih tehnologij in olajšuje naše vsakdanje življenje z inovacijami, kar je potrebno pametno izkoristiti. Pobuda Celjskega sejma je tako prišla ob pravem času, saj ima Slovenija še vedno vse možnosti, da se postavi ob bok najbolj inovativnim državam v Evropi, če se le prebudi iz svojega spanca.

Razstavni del sejma bo pokrival dve večji področji; pametna mesta in skupnosti ter digitalno preobrazbo podjetij. Obiskovalci lahko pričakujejo pestro dogajanje na področjih mobilnosti, e-zdravja, krožnega gospodarstva, pametnega poslovanja v pametnem delovnem okolju ter digitalizacije javne uprave in javnega sektorja.

Na sejmu bo predstavilo državne digitalne rešitve tudi ministrstvo za javno upravo, ki želi tovrstne inovacije podjetjem in posameznikom približati po življenjski poti. Tako organizatorji, kot državni organi si želijo osveščati slovensko publiko o pomenu digitalizacije, ki bo počasi zajela vsa področja delovanja države.

Na sejem vabijo vse strokovnjake in podjetja, ki se zavedajo, da se je za napredek potrebno digitalizirati, start-upe, ki razvijajo inovativne digitalne rešitve, ter študente, ki se odločajo za delo v novih in hitro rastočih panogah.

Poleg odločevalcev in splošne javnosti, na sejmu pričakujejo tudi odlične rešitve, ki jih razvijajo mlada podjetja oz. start-upi. Prav zato bo v okviru sejma »Feel The Future« organiziran start-up natečaj »iFEEL start-up«, kjer bomo desetim najboljšim zagonskim podjetjem omogočili brezplačno predstavitev na sejmu. Podjetje se lahko prijavi preko spletne strani.

Celjski sejem