Foto:
Foto:
false
false

Vsaka organizacija je živ organizem, ki se stalno spreminja, kakor se spreminja tudi okolje, v katerem organizacija deluje. Za uspešno in učinkovito vodenje podjetja je zato treba neprestano prilagajati metode načrtovanja, vodenja sodelavcev, organizacije dela. Delo managerjev usmerja tudi hiter razvoj tehnologij. Spreminjajo se vrednote, potrebe in pričakovanja potrošnikov, zaposlenih, celotne družbe, kar se kaže v spodbujanju večje družbene odgovornosti. Izzivi uspešnega vodja so povezani tudi z zagotavljanjem ustrezne finančne likvidnosti, razvojem novih produktov, prenosom znanja znotraj in zunaj organizacije, s prenovo poslovnih modelov, varstvom narave in v splošnem z ohranjanjem dolgoročnega strateškega pogleda na razvoj organizacije.

Za uspešnega managerja je izziv tudi to, da neprestano nadgrajuje in poglablja svoje znanje. Magistrski študij managementa na Fakulteti za management daje prav tista znanja, ki jih uspešen manager potrebuje. Vsebine magistrskega študijskega programa Management zagotavljajo ravnotežje med temeljnimi nalogami managerjev (načrtovanjem, organiziranjem, vodenjem in nadziranjem procesov v organizacijah) ter ekonomskimi in pravnimi sestavinami.

Poleg teoretičnega znanja je poudarek študija tudi na razvoju različnih kompetenc. Študentom pomagamo, da prepoznajo svoje že pridobljene kompetence, jih znajo koristno izrabiti ter še izpopolniti tekom študija. Izbirne vsebine, možnost vključevanja v različne razvojno-raziskovalne projekte na fakulteti in raznovrstne oblike dela v okviru predavanj pa študentom omogočajo, da razvijejo tudi tiste kompetence, za katere sami menijo, da jih potrebujejo in jih še niso razvili do ustrezne ravni.

Povezujemo znanja za uspeh!

Fakulteta za management Univerze na Primorskem za študijsko leto 2016/2017 razpisuje šest magistrskih študijskih programov: Management, Ekonomija in finance, Management trajnostnega razvoja, Pravo za management, Inoviranje in podjetništvo ter Politologija. Redni študij je brezplačen za vse, ki še nimajo univerzitetne izobrazbe (prejšnje). Študij je prilagojen študentom, ki so že zaposleni, in je namenjen ambicioznim posameznikom, ki si želijo s pravim znanjem in uspešnim vodenjem prispevati k rasti gospodarstva ter se ne bojijo mednarodne konkurence.

Na podiplomskih študijskih programih so še prosta mesta. Drugi prijavni rok poteka do 15. septembra 2016. Vabljeni tudi na informativne dneve Fakultete za management!