Foto:
Foto:
false
false

Samo danes lahko vsi bralci izkoristijo priložnost in prevzamejo 50 EUR za trgovanje s cenami delnic Yahoo-ja in Verizona (finančne pogodbe za razliko v ceni, ti. CFD-ji) na svetovni borzi.

50 EUR za trgovanje lahko prevzamete tukaj.

Verizon, eden od najstarejših ponudnikov uslug brezžične komunikacije, je nepričakovano sredi leta 2016 najavil nakup Yahoo-ja za 4,8 milijarde dolarjev. Prevzemanje Yahoo-ja bi moralo podvojiti veličino digitalnega oglaševanja Verizona in ga tako postaviti na tretje mesto, takoj za Googlom in Facebookom, na tem 187 milijard dolarjev vrednem trgu.

"Hekerski" napad na Yahoo

Sredi lanskega decembra je omenjeni dogovor v zadnjem trenutku padel v vodo, kar je povzročilo pad vrednosti delnic podjetja Yahoo za 6%. Yahoo je takrat objavil, da je bilo tekom leta 2013 preko 1 miljarde uporabniških računov tarča “hekerskih” napadov oz. nezakonitega vdora v njihov uporabniški račun. S temi napadi so prevzeli njihova imena, telefonske številke in druge osebne informacije uporabnikov s celega sveta. Yahoo je tako postal žrtev največje kraje osebnih podatkov v zgodovini spleta. Logična posledica je bila, da je Verizon zato zahteval boljši nadzor in pravila sodelovanja, da bi kompenziral nastalo škodo, ki je bila povzročena.

V januarju 2017. leta je Yahoo nepričakovano objavil rast prihodkov tekom poslovanja v zadnjem četrtletju 2016. leta in s tem presenetil Wall Street s svojimi visokimi prihodki v višini 960 milijonov USD. Ta zadnji obrat dogodkov jim je omogočil ponovni doseg zastavljenih planov prihodkov v višini 4,8 milijard USD.

50 EUR za trgovanje s ceno delnic Verizon in Yahoo lahko prevzamete tukaj.

Prihodnost podjetij Verizon in Yahoo

Upoštevajoč, da je podjetju Verizon nujno potreben nakup Yahoo-ja, da bi ta lahko ostal v koraku z glavnimi konkurenti v industriji digitalnega oglaševanja, ni bilo presenečenje, da je bil že 21. februarja sestavljen končni dogovor o nakupu, katerega prvotna cena je bila vseeno zmanjšana za 350 milijonov dolarjev. Po predhodnih načrtih, naj bi se Yahoo sedaj preimenoval v Altaba Inc. V daljšem poslovanju pa se pričakuje, da bo Verizon dal veliko poudarka na omrežje mobilnega oglaševanja, saj Yahoo s sabo prinaša ogromno količino vsebine, ki jo redno spremlja veliko število ljudi.

Mobilno oglaševanje nadaljuje eksponentno rast, Verizon pa že obvladuje ogromen del mobilne mreže v državah srednje Amerike. V prihajajočih letih bi lahko Verizon postal “neizbežna postaja” za mobilne oglaševalce, kar investitorjem jasno nakazuje smer, v kateri bodo nadaljevali bodoči prihodki tega podjetja.

50 EUR za trgovanje s ceno delnic Verizon in Yahoo lahko prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.


Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete. To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakršnem koli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.