Ocena škode, ki jo je povzročila burja, še ni znana. Foto: BoBo
Ocena škode, ki jo je povzročila burja, še ni znana. Foto: BoBo
Neutrudna burja

Ocen o nastali škodi po močni štiridnevni burji v Vipavski dolini za zdaj še ni, so pa posledice, predvsem na ostrešjih, velike, menijo v službah za reševanje. Skoraj 300 gasilcev, pripadnikov civilne zaščite in drugih služb je opravilo približno 150 posredovanj. Največ objektov je poškodovanih na Goriškem, v glavnem pa gre za poslovne in proizvodne stavbe.

DA BOSTE PODROBNO OBVEŠČENI O VSEM ...
- Meritve hitrosti sunkov vetra
- Prometni klub Radia Slovenija
- MMC-promet
- MMC-vreme
Pomagajte nam pri poročanju. Vabimo vas, da fotografije, videoposnetke ali drugo gradivo o vremenskih nevšečnostih (ali pa morebitnih lepih trenutkih) delite z nami in uporabniki.


V Elektru Primorska so imeli zjutraj in dopoldne zaradi močne burje veliko težav s potrganimi vodniki in z napakami na daljnovodih. V Vipavski dolini so okvare zdaj v glavnem odpravljene, je pa na širšem območju Obale, Divače in Ilirske Bistrice še nekaj več kot 200 odjemalcev brez električne energije. Električarji naj bi te poškodbe na omrežju odpravili v prihodnjih urah, a vremenske razmere ponekod povzročajo ponovne ali nove manjše izpade. Nizke temperature ozračja povzročajo tudi pokanje vodovodnih cevi in vodomerov, največ takih primerov je v zgornji Vipavski dolini, tako da se težave pojavljajo tudi v oskrbi z vodo za gospodinjstva.


Neutrudna burja