Sneg naj bi padel v noči na četrtek, a v majhnih količinah. V Ljubljani in Prekmurju naj bi ga zapadlo najmanj, le kakšen centimeter. Foto: BoBo
Sneg naj bi padel v noči na četrtek, a v majhnih količinah. V Ljubljani in Prekmurju naj bi ga zapadlo najmanj, le kakšen centimeter. Foto: BoBo

Arso napoveduje, da se bo do srede zjutraj povsod pooblačilo, jugozahodnik bo oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, v severnih krajih pa okoli 2 stopinji Celzija.

Sreda bo po besedah vremenoslovca Andreja Velkavrha oblačna. Dopoldne bo ponekod na zahodu občasno rahlo deževalo, do popoldneva se bodo padavine razširile na vso državo. Meja sneženja se bo popoldne od severovzhoda spuščala, tako da bo zvečer in v noči na četrtek snežilo v večjem delu Slovenije.

Najmanj snega v Ljubljani in Prekmurju
Po nižinah bo zapadlo največ 10 centimetrov snega. Najmanj naj bi ga zapadlo v ljubljanski kotlini in Prekmurju, kjer bo mogoče padlo samo kakšen centimeter snega. Na Primorskem snega ne bo, temveč bo deževalo. Nad okoli 700 metri nadmorske višine bo novozapadlega snega za okoli 20 centimetrov.

Zimska idila pa ne bo dolgo trajal. Padavine bodo namreč do četrtka zjutraj ponehale. Hladneje bo, jutranje temperature se bodo gibale okoli 0, dnevne pa bodo dosegle do okoli 6 stopinj Celzija.

V petek bo večinoma sončno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo temperatura nekaj stopinj pod ničlo, dnevne temperature pa bode podobne četrtkovim.

Konec tedna topleje
Konec tedna se bo spet otoplilo. V soboto zjutraj bo zlasti na vzhodu temperatura sicer še pod lediščem, a se bodo dnevne temperature povzpele na okoli 10 oziroma 11 stopinj Celzija. Tudi v nedeljo bodo temperature višje, jutro bo toplejše kot dan prej.