Okolje
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 3 glasov Ocenite to novico!
Lafarge
Delavce skrbi za usodo družbe, je v njihovem imenu povedala predsednica Sveta delavcev Desa Petrič. Foto: BoBo

Dodaj v

Druga plat medalje: Delavce Lafargea Cementa skrbi za prihodnost

Po reorganizaciji zmanjšana proizvodnja
28. februar 2012 ob 14:54
Trbovlje - MMC RTV SLO

Delavci družbe Lafarge Cement so zaskrbljeni nad usodo svojih delovnih mest, saj je družba začela reorganizacijo, po kateri bo obseg proizvodnje zmanjšan.

Večina delavcev je najlepša leta pustila v cementarni, je v pismu za javnost zapisala predsednica sveta delavcev Lafargea Cementa Desa Petrič in dodala, da se delavci bojijo prihodnosti in se sprašujejo, ali bodo cementarno zaprli.

Zadnjih sedem mesecev se je situacija za delavce cementarne močno poslabšala, med drugim zaradi strahu pred odpuščanjem, je še zapisala Petričeva. Lefarge Cement je namreč lani ostal brez okoljevarstvenega dovoljenja, zaradi prepričanja, da njegovo delovanje onesnažuje okolje in je obremenilno za zdravje ljudi, pa je je bil tudi pod pritiskom okoljevarstvenih organizacij.

Odločitev o reorganizaciji je posledica negotovosti pri pridobivanju okoljevarstvenega dovoljenja in prepovedi uporabe alternativnih goriv. Vodstvo podjetja in sindikati se že pogajajo o za delavce čim ugodnejši reorganizaciji, saj si sindikati prizadevajo za ohranitev čim večjega števila delovnih mest. Vodstvo družbe tudi išče možnosti premestitve dela delavcev v hčerinska podjetja ali druge cementarne Lafargea.

A. K. K.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo