Prizorišče tragedije, ki jo je zakrivil čisto pravi tornado. Foto: EPA
Prizorišče tragedije, ki jo je zakrivil čisto pravi tornado. Foto: EPA
Tornado pustošil po Poljski

V divjanju tornada na Pomorjanskem je umrl 60-letni moški, potem ko je močan sunek vetra zrušil počitniško hišico v vasici Wycinki, kjer je bil nesrečnež z družino na počitnicah. O moči tornada pričajo posnetki iz bližnjega gozda, kjer je bilo izruvanih na stotine dreves.

Napovedane nove nevihte
Za Poljsko povsem netipični vrtinčasti veter je povzročil precejšnje razdejanje v osmih poljskih okrožjih. "Vse skupaj je trajalo le minuto, morda celo samo 20 sekund," je za poljski informativni program TVN 24 dejal eden izmed prebivalcev prizadetih območij.

Na Poljskem dež in močne nevihte pričakujejo tudi v nedeljo. V zadnjih dneh sta sicer veter in toča povzročila veliko škode predvsem v Mazuriji.

Pred 4 leti tornado ubil 3 Poljake
Tornado je močarn vrtinčasti vihar, ki je značilen predvsem za Severno Ameriko, še zlasti srednji zahod ZDA. Občasno se tornadi pojavljajo tudi v Evropi, kjer se njihovo število in moč v zadnjih desetletjih povečuje. Na Poljskem je zanji močnejši tornado divjal pred 4 leti, ko so v kraju Mykanow sredi avgustovske noči umrli trije ljudje, meteorologi pa so potrdili kar osem posamičnih tornadov.

Tornado pustošil po Poljski