Foto:
Foto:

Pivovarna Laško navaja, da je pri svojih poslih zmeraj upoštevala zakonodajo in to velja tudi za njeno odvisno družbo Radenska.

V primeru prodaje delnic Pivovarne Union družbi Gorenje delničarji Radenske niso bili oškodovani, je zapisalo vodstvo Pivovarne Laško, ki je prepričano, da gre v primeru anonimnih ovadb le za podtikanja in blatenje dobrega imena družbe.

Očitno je, da se ovaditelj skriva za anonimno ovadbo, ker tako zoper njega ni mogoče vložiti ovadbe za krivo ovadbo, kar bi Pivovarna Laško vsekakor storila, ugotavljajo v Laškem in dodajajo, da je vložena ovadba časovno odmaknjena, saj je od sklenitve posla pa do vložitve anonimne ovadbe preteklo skoraj tri leta.

Kot je znano, je anonimne ovadbe proti nekdanjemu direktorju Radenske Alojzu Behku, predsedniku uprave Pivovarne Laško Tonetu Turnšku in nekdanjemu direktorju Gorenja Jožetu Staniču minuli petek prejelo okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti.

Anonimna ovadba Behka, Turnška in Staniča dolži, da so s poslom, v katerem je Radenska prodala delnice Pivovarne Union Gorenju, oškodovali Radensko in njene delničarje za dobro milijardo tolarjev.

Tožilstvo ovadbo preučuje in preverja navedene podatke, po potrebi pa bo zbralo še dodatne informacije o domnevno škodljivem poslu s pivovarskimi delnicami.