Ulice Acapulca so pod vodo. Foto: EPA
Ulice Acapulca so pod vodo. Foto: EPA
Mehika
Mehika trepeta pred dvema tropskima nevihtama. Foto: EPA

Acapulco so zaradi tropske nevihte Manuel zajele hude poplave, v letovišču pa je tako ostalo ujetih več kot 40.000 turistov, večinoma iz prestolnice, saj so podaljšan konec tedna ob mehiškem dnevu neodvisnosti izkoristili za krajši dopust. Kot je povedal mehiški minister za promet Gerardo Ruiz Esparza, je približno 2.700 turistov letovišče do torka zvečer zapustilo s 26 letali - v prestolnico so jih prepeljali z vojaškimi in potniškimi letali.

To mesto v zvezni državi Guerrero je v torek ostalo praktično odrezano od sveta. Zaradi poplav in zemeljskih plazov so bile blokirane ceste, poplavljen je bil letališki terminal, potnike pa so morali prepeljati neposredno na vzletno stezo. Številni hoteli so po prihodu nevihte ostali brez elektrike in vode. Samo v državi Guerrero je življenje izgubilo več kot 30 ljudi.

Ingrid pustoši po atlantski obali
V preteklih dneh pa je Mehiko poleg Miguela, ki je pustošil na pacifiški strani države, prizadela še tropska nevihta Ingrid, ki je dosegla obalo na atlantski strani. Iz zvezne države Veracruz so evakuirali že 20.000 ljudi, po vsej državi pa so našteli že 57 smrtnih žrtev, to število pa bo zagotovo še naraslo, saj številne ljudi še vedno pogrešajo.

Prvič po letu 1958 se je zgodilo, da sta Mehiko v roku 24 ur prizadeli dve močni tropski nevihti.