Če bodo visoke temperature vztrajale, se bo narava začela prebujati. Foto: BoBo
Če bodo visoke temperature vztrajale, se bo narava začela prebujati. Foto: BoBo

Danes bo sprva pretežno jasno, čez dan pa se bo zmerno pooblačilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12 stopinj Celzija. V petek bo povečini jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do -4, ob morju okoli 3, najvišje dnevne temperature od 14 pa vse do 19 stopinj Celzija.

V soboto bo precej jasno, v nedeljo pa delno jasno, z nekaj več oblačnosti. Zaradi otoplitve bodo možne tudi posamezne plohe. Dnevno bo okoli 15 stopinj, jutranje temperature pa ne bodo šle več pod minus. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja.

Negativen vpliv ekstremnih sprememb
Narava je trenutno v fazi zimskega mirovanja, zato vse te ekstremne spremembe negativno vplivajo na njeno stanje. Še posebaj na stanje rastlin, je opozorila Sušnikova z Agencije RS za okolje. Pred tem so jih po njenih besedah namreč "utrudile nizke temperature in pomanjkanje snežne odeje, zdaj pa še ta otoplitev".

"Če bi to obdobje toplega vremena trajalo, bi se začelo prebujanje rastlin, kar sicer za ta čas ni nič neobičajnega", ampak glede na to, da so bile ravnokar še v nizkih temperaturah, te ekstremene spremembe tako kot na človeka tudi na katerikoli živi svet ne vplivajo dobro, je sklenila naša sogovornica.