Lokalno se lahko razvijejo močni nalivi. Foto: BoBo
Lokalno se lahko razvijejo močni nalivi. Foto: BoBo

Po podatkih Arsa se nevihtne celice pomikajo od juga proti severu, verjetnost za nastanek neurij po celotni državi pa bo vse do večera še velika.
S spletne strani uprave za zaščito je razvidno, da imajo težave zaradi neurja v Vasi v občini Radlje ob Dravi, kjer je zaradi močnega naliva voda zalila cestišče. Cestišče so že očistili, pri HE-ju Vuhred pa so očistili tudi zamašen cestni prepust. Na območju Slovenskih Konjic je prišlo do električnega izpada, ki ga že odpravljajo, na HE-ju Blanca je strela udarila v železniško infrastrukturo, na Dolenjem Mokrem Polju pa je bila prav tako prekinjena oskrba z elektriko.

.
Na jugovzhodnem delu države se soočajo tudi s podrtimi drevesi ter naraslimi potoki, na Štajerskem pa se prav tako soočajo z zalitimi kletmi ter poškodovanimi električnimi drogovi.

V nedeljo bo spremenljivo oblačno. Pojavljale se bodo občasne krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noči na ponedeljek. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 23, najvišje dnevne od 26 do 30 stopinj.

V ponedeljek bo sprva pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Popoldne se bo začelo jasniti. Hladneje bo, na Primorskem bo zapihala šibka burja. V torek zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Čez dan bo prevladovalo sončno vreme. Spet bo nekoliko topleje.