Temperatura se v večjem delu Slovenije do sredine tedna čez dan ne bo dvignila nad minus pet stopinj. Foto: BoBo
Temperatura se v večjem delu Slovenije do sredine tedna čez dan ne bo dvignila nad minus pet stopinj. Foto: BoBo
Sneženje
Ciklon se je pomaknil nad jugovzhodni Balkan. S severovzhodnimi vetrovi priteka k nam mrzel in prehodno bolj suh zrak. Foto: BoBo

Burja v sunkih še dosega hitrost čez 100 kilometrov na uro, v ponedeljek popoldne in v noči na torek pa se bo znova precej okrepila, napovedujejo na Agenciji RS za okolje.

DA BOSTE PODROBNO OBVEŠČENI:

- Meritve hitrosti sunkov vetra
- Prometni klub Radia Slovenija
- MMC-promet
- MMC-vreme

Nočne temperature pod -10°C
Za večji del države so meteorologi izdali drugo najvišjo stopnjo vremenskega opozorila, a tokrat ne zaradi vetra, ampak zaradi nizkih temperatur, ki se vsaj do srede ne bodo dvignile nad minus pet stopinj Celzija. Nočne temperature bodo v večjem delu Slovenije pod minus 10 stopinjami. Izjemi sta le Goriška in Obala.

Opazovalna postaja

Temperatura
ob 15h

Kredarica-19
Let. Cerklje ob Krki-8
Let. E. Rusjana MB-7
Let. J. Pučnika LJ-7
Letališče Portorož-1
Ljubljana-6
Novo mesto-8

Znova bo snežilo v torek
Ponekod po državi je sicer do jutra zapadlo še nekaj novega snega. Po nižinah ga je tako po podatkih Arsa največ zapadlo v Kočevju, kjer je skupna višina snežne odeje 18 centimetrov, in na Brniku, kjer so namerili 16 centimetrov snega.

Znova bo snežilo v torek, vendar pa količina padavin ne bo velika. Nekaj več snega naj bi padlo v vzhodni polovici Slovenije, v noči na sredo pa bo sneženje ponehalo.